New Stratos: de eerste zijn klaar… en gaaf!

De Stratos, iedere keer als we alleen al de naam noemen krijgen we kriebels in de buik. Vandaag is het valentijnsdag en dús worden die kriebels alleen nog maar heftiger. Uitzonderlijk in de wolken zijn we van de klassieke Lancia Stratos maar ook de New Stratos kan rekenen op een gezonde dosis waardering. Manifattura Automobili Torino heeft de eerste exemplaren inmiddels klaar voor Genève.

We hadden even geen nieuws over de nieuwe Stratos, behalve dan over een soortgelijk project dat net even wat minder geslaagd is (en een hele hoop minder kost, dat is waar). Vandaag komt daar verandering in want ‘MAT’ heeft twee stuks klaar, uiteraard los van de knalblauwe op de foto, die is al wat langer kilometers aan het maken.

De twee nieuwkomers kunnen haast niet méér van elkaar verschillen qua looks. De eerste is een uitvoering in Alitalia-uitmonstering, net als zijn klassieke voorbeeld. De extra rally-lampen aan de voorkant maken de knipoog nog groter dan dat de stickers al doen. In het midden op de foto een keurig donkerblauw exemplaar met subtiele striping die ergens wat doet denken aan die van de F430 Scuderia. Geen gekke gedachte, de New Stratos is namelijk gebaseerd op de Ferrari F430 en ook diens motor wordt gebruikt. De 550 pk laat zich bedienen via een automaat óf een handgeschakelde versnellingsbak.

Of de knalblauwe New Stratos ook op de Autosalon van Genève te zien is weten we niet, de andere twee in ieder geval wél.

Bron: TopGear