Nieuwe Lancia Ypsilon betekent ook terugkeer van ‘HF’

Binnenkort zal Lancia het doek trekken van de nieuwe Lancia Ypsilon. De huidige mag dan toch eindelijk met pensioen, ondanks dat het model in Italië nog altijd als warme panini’s over de toonbank vliegt. De nieuwe Ypsilon zorgt ervoor dat er nog een naam terugkeert: HF! Jawel, de nieuwe Ypsilon wordt ook leverbaar als sportieve HF met 240 pk!

De nieuwe Ypsilon wordt leverbaar met 156 pk sterke elektromotor. Inderdaad, volledig elektrisch dus. Met een accupakket van 51 kWh moet de Ypsilon zo’n 410 kilometer kunnen afleggen. Volgens een artikel in het Italiaanse Quattroruote komt er ook een mild-hybrid variant met 100 pk sterke driecilinder benzinemotor.

Het lekkerste nieuws is echter een variant die in 2025 geïntroduceerd zal worden, namelijk de HF. Deze Ypsilon wordt uitgerust met een 240 pk sterke elektromotor! Even voor het idee: de zeer sportieve Abarth 500e heeft een 156 pk sterke elektromotor! Kortom: de Ypsilon HF moet een serieus snelle ‘hot hatch’ kunnen worden!

De afbeeldingen bij dit bericht vonden we online en zijn natuurlijk slechts een rendering. Ze lijken echter behoorlijk accuraat te zijn als we ze vergelijken met de foto’s van de échte Yp die onlangs te water ging.