Scoop: Alfa Romeo Stelvio verliest zijn camouflage

Langzaam maar zeker verliest de Alfa Romeo Stelvio steeds meer van zijn camouflage. Het wordt steeds duidelijker hoe Alfa Romeo’s SUV er uit gaat zien en dat stemt ons gelukkig. Zowel de gewone Stelvio als de Quadrifoglio zijn gespot en het is wachten op wéér beter beeld.

Medio november gaat het doek van de Stelvio, op de Autosalon van Los Angeles. Tot die tijd moeten we het vermoedelijk doen met heftig ingepakte auto’s. Toch verliest de Stelvio steeds meer van het inpakmateriaal, eindelijk hebben we goed zicht op de vormen van het achtersteven. Op de foto’s hierboven zowel de normale versie met ‘ingetogen’ wielen als ook de breed op de poten staande Q. Die laatste heeft door zijn ‘stance’ een zeer sportief voorkomen, net als zijn laag-bij-de-grond-broertje, de Giulia. Dikke dubbele uitlaatpijpen sieren deze 510 pk sterke SUV.

Bij de normale Stelvio is het allemaal wat minder wild, duidelijk zichtbaar is de lijnvoering van de zijruiten en de zeer schuin geplaatste achterruit. Ook is er goed zichtbaar dat er langs de spatbordranden een smalle kunststof strip loopt, vermoedelijk om de auto wat slanker te laten lijken. Nog drie weken geduld, dan heeft de Stelvio geen geheimen meer voor ons!