Snelste Alfa Romeo ter wereld te koop (371,5 km/u)

Bizarre Bonneville-recordauto te koop voor vriendelijk bedrag

Je wilt een snelle Alfa Romeo maar zo’n moderne Giulia Quadrifoglio is toch wat te traag? Dan is deze Spider wellicht iets voor jou! Met een topsnelheid van 371,5 km/u kun je een aardig potje meekomen op de snelweg. Oké, er zijn wat addertjes onder het gras maar dat maakt de kanariegele Spider niet minder spectaculair.

Oké, de topsnelheid van 232,215 mijl per uur is bepaald niet gehaald op de A2, dit is behaald op de zoutvlakten van Bonneville. Daar worden speciale recordpogingen gedaan en deze Alfa Romeo Spider uit 1991 is daar vele jaren voor gebruikt. In 2009 reed de Spider nog een gemiddelde van 222,620 mijl per uur met een eerder genoemde top van ruim 370 kilometer per uur. De snelste Alfa Romeo was tot dit record Alfa Romeo’s eigen 164 ProCar.

Onder de motorkap lag eerst een iets verkleinde 1600-motor, zodat deze in de 1500-klasse kon opereren. Daarna volgde een 2-liter die in verschillende configuraties werd gebruikt. Als laatste werd een 2.0 TwinSpark uit een 155 gebruikt met Holoset-turbo. Het resultaat van deze combinatie was een fantastische 500 pk. Met deze setup werd er ruim 230 mijl per uur gereden.

Het mooiste? Deze Alfa Romeo Spider is te koop! Het goede nieuws is dat deze bijzondere creatie te koop staat voor $ 35.000, een slordige € 32.000. Daarvoor koop je een beroemde en supersnelle Spider. Althans, in potentie supersnel. Het eerste addertje is namelijk dat de verkoop zonder motor en versnellingsbak is. Aangezien de krachtbron een 2.0 TwinSpark was, lijkt het ons best te doen om zo’n motor te monteren. Het tweede addertje is natuurlijk dat je er niet mee de weg op mag. We hebben geen idee of de Spider ook nog een heel klein beetje de bocht om wil of je hem vijf keer moet steken voor je op de landingsbaan weer de andere kant op kunt om even heel hard te gaan.

Hoe dan ook: een bijzonder ding, deze Spider!