Nieuwe Fiat 124 Spider vroegtijdig gelekt

fiat-124-spider-nuova-2016-01

Waar Alfa Romeo het met de Giulia is gelukt om tot de dag voor de onthulling alles geheim te houden is dat bij Fiat niet gelukt. Vandaag druppelen de eerste foto’s van de nieuwe Fiat 124 Spider het net op. Een erg fijne verrassing dus, zo op de dinsdagmiddag.

Hoewel de Fiat 124 Spider redelijk wat van zijn techniek deelt met de Mazda MX-5, is daar aan de buitenzijde niets van te zien. Een stoere lijnvoering met duidelijk kenmerken naar de klassieke 124. De koplampen van zijn ‘opa’ zijn duidelijk te herkennen en ook de achterzijde heeft wat trekjes van de klassieke tweezitter.

fiat-124-spider-nuova-2016-02

De auto is gespot in Amerika, waar de 124 ook leverbaar zal worden. Fiat verwacht er behoorlijk wat Spiders te kunnen slijten, niet in de laatste plaats omdat zijn voorvader er ook erg populair was. Standaard ligt er een 180 pk sterke MultiAir onder de lange motorkap, de bekende 1.4 die ongetwijfeld prima bij het karakter van de achterwielaangedreven Spider past. In een later stadium zal er ook een 1.8 volgen uit de Alfa Romeo stal en dan hoeven we vast niet uit te leggen dat het om de krachtige Giulietta QV en 4C krachtbron zal gaan. Op die variant zul je echter geen Fiat-logo aan gaan treffen, Abarth krijgt er met de 124 Spider een nieuw model bij.

fiat-124-spider-nuova-2016-03

fiat-124-spider-nuova-2016-04

Bron: jalopnik.com

You may also like

6 comments

 • Martin 29 september, 2015   Reply →

  Op papier natuurlijk prima specs. Voor wat betreft het uiterlijk wacht ik maar even op betere foto’s in een betere kleur. Op eerste gezicht is de achtersteven te hoekig en de neus te gekunsteld om van een verbetering ten opzichte van de Mazda te kunnen spreken.

  Interieur is een stuk mooier dan in de Mazda. Zo’n Fiat logo spreekt toch meer aan.

 • hans 30 september, 2015   Reply →

  Mooi, fijn dat ook Fiat weer spannende auto’s gaat bouwen. Nu op deze basis een mooie coupe en ik ren naar de dealer!

 • Jordy 30 september, 2015   Reply →

  Jammer , weinig moeite gedaan om de herkomst te verbergen. Raamstijl en spiegels veraden de mx5. Het interieur is schandalig hetzelfde op het logo en de pook na. Daarnaast oogt deze 124 ook nog eens lomp t.o.v. de mx5 met zijn grote overhang en velgenmaat. Ooi compleet enthausiast van de eerste geruchten. Nu helemaal te grabbel 🙁

 • Eric 1 oktober, 2015   Reply →

  Jammer, eerdere impressive waren veel mooier.
  Te weinig italiaanse schoonheid en flair.

 • Poll 7 oktober, 2015   Reply →

  Alweer??? Ik heb het nu echt gehad met het bekende Audi / BMW achterwerk ontwerp. De laatste Maserati Quattroporte heeft ook al zo’n saaie 3-serie achtige standaardkont. Bah!
  Marchionne moet de huidige ontwerpafdeling ontslaan, ik heb het idee dat ze lui zijn.

 • Steef 7 oktober, 2015   Reply →

  Als dit ‘m wordt ben ik ook niet enthousiast, een lomp en hoekig ding.

Leave a comment