Pagani Huayra krijgt audio van Sonus Faber

pagani-huayra-sonus-faber-01

Mochten we ooit in de gelegenheid zijn een Pagani Huayra aan te schaffen denken we daarbij waarschijnlijk geen seconde aan de audio-installatie. Niet omdat we niet van een fijn muziekje houden onderweg, maar in een Pagani is dat nou nét niet nodig. Het Italiaanse merk denkt daar anders over en presenteert in Genève een Huayra met exclusieve installatie van Sonus Faber.

De machtige V12 van Mercedes-Benz die achterin de Huayra is te vinden, produceert een sublieme brul. Er bovenop een flinke portie audio om het geheel te overstemmen is dan ook nodig. Sonus Faber heeft dat voor elkaar gekregen met een systeem dat licht van gewicht is en zwaar qua prestaties: 1.200 Watt aan vermogen is er beschikbaar, ruim drie maal zoveel dan bij de standaard ook al niet kinderachtige installatie.

pagani-huayra-sonus-faber-02

Behalve dat het subliem klinkt, ziet de set er ook uit als geen enkele andere installatie die we kennen en gaat vermoedelijk iedere audiodesignprijs naar dit stukje vakmanschap. Een prijs van het ‘audiopakketje’? Geen idee maar je koopt er ongetwijfeld een leuke nieuwe Fiat Panda voor.

You may also like

4 comments

 • Eric 1 maart, 2013   Reply →

  Sonus Faber is een italiaanse high end luidspreker fabrikant.
  Ik geniet al meer dan 10 jaar van een paar fraaie vloerstaande luidsprekers van hun hand.
  Gaat geweldig klinken in die Pagani, dat weet ik zeker.

 • Stupendo 1 maart, 2013   Reply →

  Mooi dat Pagani voor de audio wel voor een – kennelijk – Italiaanse leverancier kiest. Dat ze dat voor de aandrijfeenheid niet doen vind ik zowel verbazingwekkend als schandelijk, zeker gezien het feit dat zowel Ferrari als Lamborghini op de spreekwoordelijke steenworpafstand zitten van Pagani. Zal wel weer een gevalletje Enzo versus Ferruccio – kinnesinne zijn…

  • Jordy 3 maart, 2013   Reply →

   In veel interviews met Horacio Pagani is te lezen dat hij gekozen heeft voor Mercedes als partner om de wens van Juan Manuel Fangio te eren. Dit omdat Fangio zijn beste jaren heeft beleefd bij het racen voor de duitsers. Hiermee stond vanaf het begin van het merk Pagani vast dat er een AMG-blok achterin te vinden zou zijn. Je zou kunnen zeggen dat wanneer een Pagani geen AMG-blok meer heeft , het ook geen echte Pagani is. 🙂

 • MMB 1 maart, 2013   Reply →

  Heeeel heeel jammer van die AMG-motor……….

Leave a comment