25-28 mei 2025: Corsa Italia, la dolce vita op wielen

Vier dagen lang door Toscane rijden, genieten van de mooiste landschappen, lekkerste wegen en het goede leven, dat is wat de Corsa Italia 2025 is. Georganiseerd door Classic Events, die je mogelijk al kent van de Winter Trial en Amsterdam-Paris. Dan weet je dus één ding zeker: alles is tot in de puntjes geregeld en competitie en gezelligheid gaan hand in hand.

Eind mei vindt dus de Corsa Italia plaats, en ja, dat vinden we de mooiste naam die maar te verzinnen is voor een rally. Vier dagen lang verblijven de deelnemers in het prachtige complex Il Ciocco. Vanuit daar wordt er iedere dag een verschillende lus gereden, waardoor na vier dagen een Quadrifoglio gemaakt is.

Deelnemers van de Winter Trial weten dat evenementen van Classic Events meer zijn dan een toerritje. Het is écht rallyrijden, waarbij er voor de Corsa Italia wel is gekozen voor een manier die voor iedereen te doen is. Er zijn twee klassen waarvoor deelnemers zich kunnen inschrijven, Strada en Corsa. Bij Strada ligt de nadruk op genieten. Niet dat het geen serieuze rally is maar de etappes vinden overdag plaats en er is hier en daar ruimte voor eigen invulling. Bij de Corsa-klasse zijn er ook nog avond-etappes ingepland.

Meedoen kan met alle auto’s die zijn gebouwd tot en met 1985. Dus níet alleen Italiaanse auto’s zijn welkom, ook iedere andere klassieker mag je deelnemen. De dagen zijn volledig verzorgd en tot in de puntjes geregeld. Je bezoekt unieke locaties, de mooiste gebieden en doet ervaringen op om nooit meer te vergeten. Het Italiaanse leven staat centraal tijdens deze prachtige vierdaagse rally.

Meer weten? Kijk op de website van Classic Events voor meer informatie.