28 april: Eni Viva Italia Assen 2019

Viva Italia is al vele jaren een begrip op de evenementenkalender. De nodige jaren geleden kwamen er even wat niet-Italiaanse supercars om de hoek kijken maar op tijd zag de organisatie dat we vooral Italiaanse auto’s en motoren willen zien. Het gevolg: 28 april 2019 mag er een groot kruis in de agenda voor de nieuwe editie van dit evenement.

En dus staat het circuit van Assen tijdens de laatste zondag van april volledig in het teken van Italiaanse vier- en tweewielers, van de kleine Fiat Cinquecento tot extreme LaFerrari. Je kunt je nu aanmelden voor een plaats op de showpaddock, het vrij rijden, de parade. Tickets zijn met een grote korting te koop in de ticketshop: €4,- per persoon korting.

Nieuw programmaonderdeel! Dagkampioenschap Dutch Time Attack
Tijdens de Dutch Time Attack -ofwel Competizione di Tiempo – wordt er in verschillende klassen gestreden om de winst. Van beginners tot bekende coureurs en van Alfa Romeo tot Fiat Abarth: allemaal komen ze je voorbijgeflitst in een poging de snelste rondetijd te zetten! Zorg dat je een goed plekje op de hoofdtribune hebt, zodat je niks mist!

Concorso d’Eleganza
Er is een Concorso d’Eleganza, waarbij in diverse klassen deelnemers naar huis kunnen gaan met prachtige bekers in dit prestigieuze concours, waarbij natuurlijk enkele ervaren juryleden de bolides zullen beoordelen.

Strada Ferrari, via Maserati en Piazza Lamborghini
Een gedeelte van de paddock staat helemaal in het teken van deze bijzondere automerken; Ferrari, Maserati en Lamborghini. Ook zie je deze bijzondere wagens in actie op het circuit en worden de exclusiefste exemplaren in de spotlights gezet op het hoofdpodium.
Dankzij de inspanningen van de Lamborghini Club Nederland komen uit binnen- en buitenland de meest bijzondere modellen van het exclusieve merk Lamborghini naar Viva Italia! om er een grandioos Italiaans feest van te maken.  Vorig jaar waren meer dan 40 exemplaren aanwezig van dit merk.
De Ferrari Owners Club Nederland verzorgt de aanwezigheid van meer dan 100 Ferrari’s.

Clubpaddock
Naast de overweldigende paddock met Ferrari, Maserati en Lamborghini vindt er ook op de paddock een tal van Italiaanse autoclubs aan, historisch, youngtimer of modern.
Track Time
Ook biedt Viva Italia! een unieke kans aan om het circuit en je auto te leren kennen tijdens Vrij Rijden (TrackTime). Voor slechts €40,- kan je je 20 minuten begeven op het circuit van TT Circuit Assen.

Piazza Affari
Op de Italiaans georiënteerde bedrijvenmarkt kunnen liefhebbers terecht voor accessoires, kleding, en natuurlijk lifestyle.

Praktische informatie
Het evenement start om 09.00 uur en eindigt om 18.00. Entreetickets kosten €20,- aan de deur en €16,- in de voorverkoop. Kinderen van 6 tot en met 14 jaar betalen € 5,-, kinderen tot 6 jaar hebben gratis toegang.
Leden van Italiaanse autoclubs hebben entree voor slechts €10,- in de voorverkoop of ter plaatse voor €16,- op vertoon van een geldige clubpas.

Meer informatie kan verkregen worden op de site: www.viva-italia.nl.