Alfa Romeo 4C Spider is onderweg

alfa-4c-spider-01

Terwijl de dichte Alfa Romeo 4C voorzichtig zijn eerste stappen richting dealers aan het maken is, is Alfa Romeo de open variant, hoogstwaarschijnlijk 4C Spider genaamd, druk aan het testen. Autoblog.it heeft de eerste afbeeldingen van de testauto te pakken.

Het is duidelijk dat het om een soort mix tussen een echte open Spider en targa-constructie wordt. De fraaie bolling op de plek van de B-stijl blijft eigenlijk geheel intact en dus zal de 4C Spider behoorlijk op de dichte versie lijken. Het dak en de motorkap zullen uiteraard geheel nieuw zijn, met de kans dat het een constructie wordt die we al kennen van de Ferrari 458 Spider.

alfa-4c-spider-04

Wanneer de 4C Spider op de markt komt is nog even giswerk, Alfa Romeo heeft daar officieel nog geen uitspraken over gedaan. We vermoeden dat dit voorjaar 2014 zal zijn. Technisch zal er niet heel veel anders zijn dan bij de dichte 4C, dezelfde motor zal te vinden zijn voor de achterwielen van de Spider, vermoedelijk ook met hetzelfde vermogen.

alfa-4c-spider-07

Je hoeft je geen zorgen te maken over de torsiestijfheid van de auto, de 4C haalt zijn volledige stevigheid uit de carbon monocoque waarbij het dak slechts minimaal bijdraagt aan de stijfheid van het geheel.