Alfa Romeo Giulia GTA en GTAm vanaf € 230.000 en € 236.000

GTA en GTAm met speciaal Nederlands tintje

Alfa Romeo heeft de prijzen bekendgemaakt van de Giulia GTA en GTAm en heeft tevens speciale kleuren en uitvoeringen ontworpen voor de extra heftige Giulia’s. De aanpassingen zijn historisch verantwoord met een duidelijke link naar het verleden. 

Op 2 maart kreeg de wereld de extra heftige Giulia voorgeschoteld. Met 540 pk extra sterk en dan ook nog eens 100 kilogram lichter: deze uitvoering is meer dan wat opplakspulletjes van de voorraadschappen. Het concept ‘meer vermogen en minder gewicht’ is natuurlijk ideaal en daarom besloot Alfa Romeo dan ook de legendarische lettercombinatie ‘GTA’ uit het schap te trekken, net als de Giulia GTA uit 1965.

Van beide uitvoeringen worden slechts 500 stuks gebouwd. Alfa Romeo beseft dat kopers van deze Giulia GTA(m) zonder uitzondering liefhebbers van het merk zijn en daarom komen de Italianen met een speciaal ‘Tailor Made-programma’. Met dit programma kun je de looks van je Giulia naar smaak aanpassen met verschillende kleuren en stickers. De kleuren zijn historisch verantwoord, met onder andere het prachtige Giallo Ocra dat we allemaal kennen van de Giulia en ‘Bertone’ uit de jaren ’60 en ’70. Daarnaast zijn natuurlijk rood, wit en groen mogelijk. De neus van de GTA(m) is in de optioneel in een andere kleur te krijgen, zoals ook de raceauto’s uit vervlogen tijden dat hadden.

Naast de kleuren en stickers is er een extra optie om een racenummer op de auto te laten aanbrengen en kun je kiezen voor een Goodwool-autohoes in dezelfde uitvoering als je auto. Naast de kleuren van de Centro Stile (beperkte beschikbaarheid), komen de Giulia GTA en GTAm in Rosso GTA, Bianco Trofeo en Verde Montreal, een reeks kleuren die een eerbetoon zijn aan de Italiaanse vlag. Andere kleurkeuzes zijn er voor de remklauwen en in het interieur voor de rolbeugel, veiligheidsgordels en stiksels. Nog niet genoeg om je over de streep te trekken? Dan kan de speciale rijcursus van de Alfa Romeo Driving Acadamy dat wellicht, of de Alpinestars-racekleding (pak, handschoenen en schoenen). Nóg niet tevreden? Dan tovert Alfa Romeo nog één extraatje uit de hoge hoed: je kunt er voor kiezen om de Giulia GTA of GTAm af te laten leveren in de Autodelta-werkplaats in Balocco.

Lekker zelf proberen hoe je je Giulia GTAm wilt? Dat kan in de online configurator!

Nu toch wel overtuigd van de Giulia GTA en Giulia GTAm? Dan hebben we nog een feitje dat van noodzakelijk belang kan zijn: je moet bereid zijn om Alfa Romeo €230.000 (GTA) of €236.000 (GTAm) te geven voor de speciale modellen.