Alfa Romeo Giulia en Stelvio Quadrifoglio in het nieuw

Nieuwe kleuren, interieur-update en Akrapovic-uitlaat voor snelste Alfa's

Een klein half jaar geleden presenteerde Alfa Romeo de vernieuwde Giulia en Stelvio. Tijdens die introductie schitterden de Quadrifoglio-uitvoeringen echter door afwezigheid. Nu komt het merk dan ook met de MY20-versies van de Q-tjes. Gelukkig is er niet heel veel veranderd aan de twee sportievelingen.

Onder de motorkap van de beide Italianen nog altijd de 2.9 V6 Bi-Turbo met 510 pk en een maximum koppel van 600 Nm bij 2.500 tpm. Ook de fantastische 8-traps automatische transmissie is onveranderd gebleven, evenals het Alfa ™ Active Torque Vectoring-systeem. Nou was het geluid van de Giulia en Stelvio Q al niet mals, optioneel kan er nu gekozen worden voor een Akrapovič-uitlaat, gemaakt van titanium en carbon.

Een fijne verandering in het interieur is de middenconsole, die nu meer aflegruimte heeft en een speciaal vakje voor de telefoon, dat tevens draadloos opladen mogelijk maakt. Ook zijn de materialen mooier. Net als in de normale Giulia en Stelvio genieten ook de toppers vanaf nu van het grotere infoscherm in het midden, dat zich nu ook via touchscreen laat bedienen. Extra fijn: de bediening via de knoppen is ook gebleven en daarmee kan iedere gebruiker zelf bepalen wat hij of zij het meest plezierig vindt. Ook is de interface vernieuwd en kun je vanaf nu allerlei informatie vinden over de prestaties, technische staat en vloeistofinformatie. Voortaan zijn ook de achterlichten onderscheidend, deze zijn donkerder van kleur dan de normale en hebben meer niet-rode delen. Bij de Stelvio kun je kiezen voor nieuwe 21″ wielen.

Met de MY20 introduceren de Giulia en Stelvio Quadrifoglio nieuwe ADAS (Advanced Driver Assistance Systems), ontwikkeld in samenwerking met Bosch voor autonoom rijden van niveau 2. We hebben het in de normale uitvoeringen al getest en het bleek behoorlijk eenvoudig te werken. Niet dat we bij de Quadrifoglio’s het zelf rijden ooit zat zijn maar in het kader van ‘met de tijd mee’ is het een mooie toevoeging.

Tot slot zijn er nieuwe kleuren. Als eerste de categorie ‘Competizione’, dat zijn de tinten met een verwijzing naar de sportieve traditie van het merk. Dan zijn er de voor de hand liggende groepen ‘Metallic’ en ‘Pastel’. Tot slot is er de Heritage-lijn, met kleuren die verwijzen naar het verleden. Daaronder vallen onder andere het diep donkerrode Rosso 6C Villa d’Este, het gewaagde maar ook zo mooie Ocra GT Junior en het nieuwe frisse Verde Montreal, dat op deze foto’s veel te zien is.

Prijzen volgen later, evenals informatie over levertijden.