Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio in Frankfurt

alfa-romeo-giulia-111

Vandaag is de IAA Frankfurt van start gegaan en Alfa Romeo heeft daarvoor flink wat uit de kast getrokken. Naast prachtige klassiekers met het ‘klavertje vier’ staan er ook vijf Giulia Quadrifoglio’s te pronken. Als klap op de vuurpijl bevestigd Alfa Romeo dat de eerder gemelde rondetijd op de ring een officiële tijd is. 

Vijf kleuren zijn er in Frankfurt te bewonderen: Rosso Competizione, Bianco Trofeo, Nero Vulcano, Grigio  Vesuvio en Blu Montecarlo. Alle vijf zijn ze uitgevoerd als Quadrifoglio, de krachtigste variant met 2.9 liter zescilinder met 510 pk. Goed voor een top van 307 km/u en een sprint naar de honderd in 3,9 seconden. Vanaf honderd terug naar stilstand is al net zo indrukwekkend: slechts 32 meter heeft de splinternieuwe Alfa Romeo er voor nodig.

alfastand

Het zijn cijfers waarmee Alfa Romeo de concurrentie (Audi, BMW, Mercedes-Benz) de oren wast. Omdat de Italianen heel goed weten dat winnen uit meer bestaat dan alleen een flinke acceleratie en hoge topsnelheid zijn ze los gegaan op de Nürburgring, het domein van de concurrentie. Even geleden schemerde al door dat de Giulia een tijd zou hebben gereden van 7 minuten en 39 seconden alleen was nog niet bekend of dat officieel was. In Frankfurt is het hoge woord er uit: De Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio weet een rondje ring te volbrengen in 7:39. Dat is niet alleen sneller dan de concurrentie, het maakt gehakt van de tijden van de drie grote voorbeelden. Wat tijden op een rij:

7:39 – Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio
7:40 – Lamborghini Murcielago LP640
7:40 – McLaren Mercedes SLR
7:40 – Porsche 911 GT3
7:52 – Porsche Panamera Turbo S
7:52 – BMW M4 Coupé
7:58 – Audi RS4
7:59 – Caddilac CTS-V
8:01 – Mercedes C63 AMG Coupé

Een ongelofelijk resultaat dus, mede behaald door het lage gewicht van de Alfa Romeo Giulia. De rappe Quadrifoglio weegt 1.524 kg.