Alfa Romeo Giulia scoort 5 sterren en is uitzonderlijk veilig

De Alfa Romeo Giulia is voor de Euro NCAP tegen de muur gezet. Daarbij scoorde de nieuwe Alfa een score van 5 sterren. Mooi nieuws uiteraard maar niet uitzonderlijk, veel nieuwe auto’s halen de maximale score. Wat echter noemenswaardig is is het feit dat de Giulia volwassen inzittenden beter beschermd dan welke auto ook.

Met een score van 98% biedt de Alfa Romeo Giulia de meeste bescherming aan volwassen inzittenden ooit. De test werd in 2015 zelfs nog extra aangescherpt maar dat weerhield de Giulia er niet van een niet eerdere gehaalde score te noteren.

De nieuwe Alfa Romeo Giulia is uitgerust met een breed aanbod van innovatieve veiligheidssystemen. De carrosserie is zowel stijf als licht dankzij veelvuldig gebruikte ultralichte materialen zoals koolstofvezel, aluminium en aluminiumcomposiet. Mede hierdoor heeft de achterwielaangedreven sedan de maximale 5 sterren behaald tijdens de EuroNCAP veiligheidstests.

Geheel in Alfa Romeo traditie is de Giulia uitgerust met een reeks innovatieve technische oplossingen die garant staan voor dynamische prestaties èn veiligheid. De standaarduitrusting van de nieuwe Alfa Romeo Giulia omvat nieuwe efficiënte veilgheidssystemen zoals Forward Collision Warning (FCW) met Autonomous Emergency Brake (AEB) met herkenning van voetgangers. Hierbij wordt gebruikgemaakt van een radarsensor en een in de voorruit geïntegreerde camera die de aanwezigheid van obstakels en voertuigen detecteren en de bestuurder waarschuwen in geval van een naderende botsing. Mocht de bestuurder niet tijdig reageren, dan grijpt het systeem in door zelfstandig te remmen. Dankzij de voetgangersherkenningsfunctie van AEB is de auto in staat om autonoom te stoppen tot een snelheid van 60 km/h.

De standaarduitrusting omvat tevens Lane Departure Warning (LDW) dat waarschuwt als het voertuig van de te volgen rijstrook afwijkt. Ook is de achterwielaandrijver onder meer voorzien van Integrated Brake System (IBS). Dit maakt de remafstand significant korter (Giulia: van 100 km/h naar 0 in 38 m en 32 m voor de Quadrifoglio uitvoering).

Optioneel worden Blind Spot Monitoring (BSM) en Rear Cross Path Detection aangeboden die gebruikmaken van sensoren die de omgeving rondom de auto monitoren en de bestuurder assisteren in het geval van inhalen, verwisselen van rijbaan en het verlaten van een parkeerterrein.