Alfa Romeo onthult prijzen GTA en GTAm

We gaan het circuit op met de Giulia GTA en GTAm

Alfa Romeo presenteert op dit moment de nieuwe Giulia GTA en GTAm op Balocco Proving Ground, het testcircuit van Alfa Romeo. Daarbij kunnen we twee mooie mededelingen doen: de prijzen zijn bekendgemaakt én wij mogen rijden!

Om met dat laatste te beginnen: je kunt je voorstellen dat we ontzettend benieuwd zijn naar de rijkwaliteiten van de nieuwe GTA(m). Met 30 pk extra, 100 kilogram minder en héél veel aanpassingen aan het onderstel moet de toch al fantastisch sturende Quadrifoglio toch echt zijn meerdere gaan erkennen in deze nieuwe, extreme variant. We zijn dan ook ontzettend in onze nopjes met het berichtje in onze mailbox dat we komende dagen als één van de weinigen op pad mogen met het meest heftige model dat Alfa Romeo ooit maakte. Over de looks kun je nog van smaak verschillen maar qua rijden kunnen we ons niet voorstellen dat het tegen gaat vallen.

De Giulia GTAm, onder andere te herkennen aan de rolkooi. De achterbank bij de ‘m’ heeft er het veld voor moeten ruimen.

Tegelijkertijd met de presentatie maakt Alfa Romeo ook de prijzen bekend. De ‘kale prijs’ van de GTA bedraagt € 146.512,40, die van de GTAm € 151.459,50. Helaas zijn we er dan nog niet want in Nederland betekent het dat er nog heel wat aan BTW, BPM en kleinigheden bij komt. Dat resulteert in de volgende prijzen ‘rijklaar’ in Nederland:
Alfa Romeo Giulia GTA: € 222.112,-
Alfa Romeo Giulia GTAm: € 226.888,-

Overigens moet je haast maken als je er nog eentje wilt bemachtigen, naar verluid zijn de 500 exemplaren van beide modellen al zo goed als vergeven.

  • GTA-FEITEN OP EEN RIJ:
  • Alfa Romeo onthult de nieuwe Giulia GTA aan de internationale pers op de Balocco Proving Ground (provincie Vercelli), waar Autodelta zijn legendarische voorloper ontwikkelde: de Giulia GTA uit 1965, de “Gran Turismo Alleggerita”.
  • Geïnspireerd door een van de meest succesvolle modellen in de 111-jarige geschiedenis van Alfa Romeo, is de nieuwe Giulia GTA de belichaming van stijl, mechanica en rijplezier.
  • De Giulia GTA wordt aangedreven door de Alfa Romeo 2.9 V6 Bi-Turbo-motor, opgewaardeerd tot 540 pk, met de beste vermogen-gewichtsverhouding in zijn klasse van maar liefst 187 pk per liter. Door het uitgebreide gebruik van ultralichte materialen profiteert hij van een gewichtsvermindering tot 100 kg in vergelijking met de Giulia Quadrifoglio en de acceleratie van 0 tot 100 km/u duurt slechts 3,6 seconden.
  • Het project heeft gebruik gemaakt van de vaardigheden van Sauber Engineering en de coureurs van het Alfa Romeo Racing ORLEN Formule 1-team, Antonio Giovinazzi en Kimi Räikkönen. Specifieke technische oplossingen zijn ontwikkeld betreffende de aerodynamica, uitlijning en handling.
  • Nieuwe kenmerken zijn onder meer 20-inch velgen met een enkele borgmoer, voor het eerst in een sedan, en het titanium Akrapovič centrale uitlaatsysteem.
  • De keuze voor de Giulia GTA opent de deuren naar een toegewijde klantervaring, een project dat zowel de niches van verzamelaars zoekt als de toppen op het circuit: 500 genummerde units speciaal voor de EMEA-markt.
  • Een exclusieve klantervaring en toegewijde verkoop- en aftersales-service, met een exclusief ervaringspakket inclusief een Bell-helm in speciale GTA-kleurstelling, een op maat gemaakte Goodwool-autohoes en exclusieve services. De GTAm wordt ook geleverd met volledige racekleding van Alpinestars.