Maserati Levante Hybrid verbindt verleden met toekomst

Duurzaam genieten dankzij 330 pk sterke hybride-aandrijflijn

Maserati kondigde vorig jaar een grootschalige elektrificatie van het zijn modellen aan en komt nu, na de MC20 en de Ghibli Hybrid, met de derde (deels) elektrische telg: de Levante Hybrid. Voorzien van dezelfde aandrijflijn als de hybride Ghibli is de nieuwe Levante de perfecte oplossing voor wie een snel, duurzaam alternatief wil voor de reguliere verbrandingsmotoren.

Steeds meer landen uiten hun wens binnen een decennium te stoppen met de verkoop van nieuwe auto’s met (alleen) een verbrandingsmotor. Zelfs de vierwielige raspaarden uit Modena kunnen niet achterblijven en zullen binnen afzienbare tijd ‘aan de stekker’ moeten. Zowel Ferrari als Maserati bieden daarom inmiddels hybrides aan, waarmee een soepele overgang naar vol-elektrisch gerealiseerd is. We kunnen daardoor stapsgewijs wennen aan het verdwijnen van de lekkere mechanische roffel uit de uitlaat, zonder traditionele waarden als rijplezier en exclusiviteit te verliezen. Bij Maserati debuteerde vorig jaar de Ghibli Hybrid, de eerste productie-auto van het merk met een hybride aandrijving. De tweeliter viercilinder met 48-volt hybridesysteem uit de sedan is nu ook leverbaar in de Levante. De elegante SUV is er, dankzij een relatief laag gewicht, sneller mee dan de zescilinder diesel en duurzamer dan zijn louter benzine verbruikende broers.

Dankzij het lagere gewicht en een betere gewichtsverdeling, door de plaatsing van de accu achterin de auto, is de Levante Hybrid qua dynamiek het illustere logo meer dan waard. Energierecuperatie tijdens het afremmen zorgt ervoor dat het systeem tijdens het rijden wordt opgeladen. Met 330 pk en een koppel van 450 Nm (vanaf 2.250 tpm!) kom je sowieso niets tekort in de vierwielaangedreven SUV. De topsnelheid ligt op 240 km/u, terwijl je de 100 aan kunt tikken na 6 seconden.

Om het unieke karakter van de nieuwe uitvoering te onderstrepen is de auto gepresenteerd in de kleur Azzuro Astro, een uit drie lagen bestaande blauwe metalliclak uit Maserati’s personalisatieprogramma Maserati Fuoriserie. Ook zonder deze parelmoerlak is de Hybrid herkenbaar door een aantal blauwe details. Zo zijn de remklauwen, de drietand op de C-stijlen en luchtroosters op de flanken voorzien van een blauw kleurtje. Ook in het interieur zorgen onder meer blauwe stiksels ervoor dat je geen moment vergeet in iets bijzonders te rijden.