Fiat E-Ducato is gearriveerd!

We hebben er iets langer op moeten wachten dan gepland maar vandaag is de nieuwe E-Ducato gepresenteerd. In het jaar dat Fiat de veertigste verjaardag van de meest succesvolle beste auto van het moment viert komt het merk met de grootste vernieuwing in jaren: elektrische aandrijving!

Oké, oké, er was al eerder een elektrische Ducato, reeds 11 jaar na de introductie in 1981 kwam Fiat al met een Ducato Elettra. Die was echter in geen velden of wegen te vergelijken met de E-Ducato die vanaf nu te bestellen is. De nieuwe bestelauto moet er voor zorgen dat Fiat met de Ducato niet alleen de marktleider in handen hééft maar ook houdt.

De Fiat Ducato Elettra van 1992.

Fiat komt met een video om alles over de technische kant, de randzaken en het model zelf uit te leggen. Dus gaat het over de range (235 WLTP met het kleinste accupakket van 47kWh, 370 kilometer met het 79 kWh-pakket), het laadvermogen (1.910 kg nuttig laadvermogen) en zaken als garantie (10 jaar of 220.000 km op het accupakket!), de apps, fleetbeheer en alles wat er komt kijken bij de E-Ducato.

De E-Ducato werd “on-the-road” onthuld tijdens een webconferentie die op verschillende locaties plaatsvond. Verschillende managers van Stellantis en DHL, waaronder Eric Laforge, Head of LCV Enlarged Europe bij Stellantis, en Alberto Nobis, CEO van DHL EXPRESS Europe, gingen dieper in op de samenwerking tussen de twee bedrijven ten behoeve van de productie van het nieuwe model.

Eric Laforge: “Voor de E-Ducato zijn we begonnen vanuit het idee om niet alleen een “groen” voertuig te creëren, maar ook een complete mobiliteitsoplossing, gekenmerkt door veelzijdigheid, betrouwbaarheid, efficiëntie en duurzaamheid (zowel op milieugebied als economisch niveau). Kortom, een werkinstrument om een bedrijf op te bouwen met respect voor de voorschriften van de ecologie. Een model dat klaar is voor elke missie, met als doel om de benchmark èn uitgerust te zijn met dezelfde capaciteiten als voertuigen met verbrandingsmotoren. Met 400 configuraties voldoet het aan de behoeften van alle professionals, van vrachtvloten en bouwbedrijven tot ambachtslieden en gemeentelijke dienstverleners.

Feiten op een rij:

  • De configuratiemogelijkheden bieden een oplossing voor elke transportbehoefte: bestelbus van 10 tot 17 m3, voertuigen in 4 verschillende lengtes, chassis cabines en personenvervoer.
  • Best-in-class laadvolume van 10 tot 17 m3, laadvermogen tot 1.910 kg.
  • Modulair accusysteem met een actieradius tot 230 of zelfs 370 km in stedelijke omgeving; 2 verschillende AC laders vanaf introductie, DC- snelladen optioneel.
  • Prijzen beginnen bij €51,900 voor de 3.5-ton lengte 2 wielbasisversie gesloten bestel (10 m3 laadvolume) en chassis-cabine.
  • De line-up strekt zich qua GVW uit tot 4,25 ton.
  • Bij de lancering zijn 5 jaar geprogrammeerd onderhoud en 5 jaar autogarantie inbegrepen.