Alfa Romeo Spider parkeert op station

Alfa Romeo Spider rijdt trap af bij het station en parkeert pal voor de fietsenstalling.

De Alfa Romeo Spider van de 916-serie wordt steeds meer gezien als klassieker. Eigenaren zijn er doorgaans dan ook aardig voorzichtig mee en parkeren de auto graag dusdanig dat een andere auto er geen portier tegenaan zet. Dat laatste is in dit geval aardig gelukt maar toch betwijfelen we of de actie van deze eigenaar erg handig was.

Midden voor de fietsenstalling van het station in Deventer ziet Django een auto de trap af rijden. Deze dinsdag begon als een reguliere werkdag voor de man van de fietsenstalling. Tot hij wat kabaal hoorde bovenaan de trap. Een Alfa Romeo Spider was met zijn voorbanden al de eerste paar treden af. Stations-medewerker Django schoot te hulp en concludeerde al snel dat achteruit niet meer ging lukken: “Toen wilde die man daar al uit stappen en zijn auto laten staan. Hij moest de trein halen, zei hij, en maakte aanstalten. Pas toen had hij door dat hij op een trap stond. Heel vreemd. Ik zei dat hij zijn auto zo niet kon laten staan. Dat het dan misschien beter was als hij zijn auto naar beneden reed. De man was ook totaal niet in de paniek, hij wist wat hij deed.” Het verhaal ging nog aparter verder: “Hij reed de auto naar beneden. Schampte nog de muur. En stopte toen. Stapte uit en liep weg. Hij moest en zou de trein halen. Hij was helemaal niet in paniek. Hij wist wat hij deed. Had een dikke sigaar in zijn mond. Hij zei dat hij een boete wel zou betalen en was weg. De auto deed hij op slot.”
En daar zat Django met een auto voor zijn fietsenkelder. “Ik heb de NS-meldkamer gebeld. Die hebben het kenteken gecheckt. Maar verder kwamen we niet, want toen kwam er een jongen van een garage. Die had de sleutel van de auto. Hij stapte in en reed weg, via het fietspad dat geleidelijk omhoog de Leeuwenbrug op loopt. Al met al heeft een kleine twee uur geduurd.
Hoe het nu verder gaat? Wat betreft Django is de kous af. De auto is voor zijn fietsenstalling weg. De NS onderneemt vooralsnog ook geen actie. Er staat nu eenmaal geen boete op het afrijden van een trap. “En als de auto was blijven staan hadden we de politie gebeld, dus ook niet zelf actie ondernomen”, zegt woordvoerder Anita Boonstra. 

BRON: AD.nl