Alfa Romeo SUV gepland voor 2016

alf_suv_cav_small_aav2_0

Alfa Romeo is druk met de ontwikkeling van de nieuwe modellen en het eerste wapenfeit daarvan kunnen we volgend jaar verwachten, in de vorm van de nieuwe Alfa Romeo Giulia. Een jaar later krijgen we, volgens de laatste geluiden, een SUV van het formaat BMW X3 en Audi Q5 voorgeschoteld.

Dat we tussen 2016 en 2018 twee SUV’s kunnen verwachten bleek al uit de grote plannen van FCA maar zoals het er nu naar uitziet is het dus al in 2016 raak voor de eerste van het duo. Het gaat daarbij om een concurrent voor BMW’s X3 en de middenformaat SUV van Audi, de Q5.

Alfa Romeo stapt daarmee eindelijk in het segment dat sterk aan het groeien is. De aantallen van de Q7, X5 en andere concurrenten mag dan redelijk stabiel zijn, juist ‘de kleine broertjes’ doen het op het moment erg goed. Volgens ingewijden zouden er aansprekende motoren geleverd gaan worden in de Alfa Romeo met diverse vier- en zescilinders in het gamma. De topper lijkt een zespitter met turbo te worden die een vermogen zou leveren rond de 500 pk. Het lijkt er dus op dat er voor de motoren geshopt gaat worden bij Maserati, ook omdat er geruchten gaan dat de dieseltopper een vermogen van rond de 350 pk krijgt.

Net als het grote model dat later volgt zal de compacte SUV gebaseerd zijn op een nieuw onderstel van Alfa Romeo dat geschikt is voor achter- en vierwielaandrijving. Met het nieuwe onderstel is een gewichtsverdeling van 50:50 mogelijk.

Ook op andere gebieden ziet de toekomst er goed uit voor Alfa Romeo met een Giulia (3-serie concurrent) die eind 2015 verschijnt, een grote 5-serie concurrent en de Alfa Romeo 4C Spider die we rond de komende jaarwisseling verwachten.

Afbeelding: Autoexpress.co.uk.