Alfa Romeo SUV gepland voor 2016

alf_suv_cav_small_aav2_0

Alfa Romeo is druk met de ontwikkeling van de nieuwe modellen en het eerste wapenfeit daarvan kunnen we volgend jaar verwachten, in de vorm van de nieuwe Alfa Romeo Giulia. Een jaar later krijgen we, volgens de laatste geluiden, een SUV van het formaat BMW X3 en Audi Q5 voorgeschoteld.

Dat we tussen 2016 en 2018 twee SUV’s kunnen verwachten bleek al uit de grote plannen van FCA maar zoals het er nu naar uitziet is het dus al in 2016 raak voor de eerste van het duo. Het gaat daarbij om een concurrent voor BMW’s X3 en de middenformaat SUV van Audi, de Q5.

Alfa Romeo stapt daarmee eindelijk in het segment dat sterk aan het groeien is. De aantallen van de Q7, X5 en andere concurrenten mag dan redelijk stabiel zijn, juist ‘de kleine broertjes’ doen het op het moment erg goed. Volgens ingewijden zouden er aansprekende motoren geleverd gaan worden in de Alfa Romeo met diverse vier- en zescilinders in het gamma. De topper lijkt een zespitter met turbo te worden die een vermogen zou leveren rond de 500 pk. Het lijkt er dus op dat er voor de motoren geshopt gaat worden bij Maserati, ook omdat er geruchten gaan dat de dieseltopper een vermogen van rond de 350 pk krijgt.

Net als het grote model dat later volgt zal de compacte SUV gebaseerd zijn op een nieuw onderstel van Alfa Romeo dat geschikt is voor achter- en vierwielaandrijving. Met het nieuwe onderstel is een gewichtsverdeling van 50:50 mogelijk.

Ook op andere gebieden ziet de toekomst er goed uit voor Alfa Romeo met een Giulia (3-serie concurrent) die eind 2015 verschijnt, een grote 5-serie concurrent en de Alfa Romeo 4C Spider die we rond de komende jaarwisseling verwachten.

Afbeelding: Autoexpress.co.uk.

  1. Niet mee eens, ik vind deze impressie erg lekker om te zien! Ik ben dan ook zeer benieuwd naar hoe de auto er straks uit gaat zien!

  2. Overigens wel eens met het feit dat het rebadgen van een Nissan Cherry tot Alfa Romeo niet de beste zet in de historie van Alfa Romeo was…

  3. We gaan nog ooit met weemoed terugdenken aan de Arna wanneer deze SUV’s op de markt komen. De Arna had immers nog altijd een sportieve ziel onder zijn ietwat minder esthetisch voorkomen. Iets wat deze 2 toekomstige tractoren never nooit niet gaan hebben. Beter zoeken naar een John Deer, of voor italofielen een New Holland.

    De Arna had zelfs een iets sportievere ziel dan zijn 2 zusjes dankzij zijn onafhankelijk achterophanging van Nissan. Iets wat Alfa verzuimde te doen voor de Sud en 33. Een best wel humoristisch verschijnsel hierdoor was te zien op de britse circuits waar de AROC zijn bekende Alfa races hielden. Volle velden met 33’ers en Sud’s , maar het waren de enkele (op 1 hand te tellen) Arna’s die altijd voorin te vinden waren. Google bv Dave Straether. 2x kampioen met een Arna.

    Het is altijd het lelijkste kind van de familie wat verborgen talenten blijkt te bezitten 🙂

  4. Ik vind deze “SUV” er wel mooi uit zien. Wat lager aan de achterzijde wat hem een coupé look geeft. Beter dan zo een vierkante X3 van BMW. Ook de voorzijde ziet er echt uit als een Alfa Romeo. Laat maar komen hoor.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook interessant
Fiat 500 Abarth Tenebra en 500 Cattiva op Detroit