Alfa Romeo Tonale 8 februari gepresenteerd

Oké, de bevestiging van Alfa Romeo zelf is er nog niet maar er zijn inmiddels wel heel veel geluiden dat de Tonale op 8 februari aan het grote publiek wordt voorgesteld. En we hebben zelfs al wat signalen dat het misschien eerder is. Het lange wachten komt dat eindelijk tot een ontknoping: de Tonale wordt al tijden aangekondigd.

De Alfa Romeo Tonale is een ontzettend belangrijke auto voor het merk. Betaalbaarder dan de Stelvio en in een bestaand segment dat ongekend populair is. Verkrijgbaar als hybride, diesel en later ook als volledig elektrische variant moet het de start zijn van een nieuw tijdperk voor de autofabrikant uit Milaan. De Tonale heeft een lengte van 4,53 meter, breedte van 1,84 en hoogte van 1,60 meter. Daarmee valt de Tonale in het C-segment van de SUV’s, vergelijkbaar met auto’s als de Volkswagen Tiguan.

De motorisering is inmiddels ook zo goed als bekend, ook hierbij dient weer even aangetekend te worden dat dit geen officiële berichtgeving is van Alfa Romeo maar we er wel behoorlijk zeker van kunnen zijn, door bijvoorbeeld stickers die op prototypes zijn aangetroffen. Zoals je ziet zijn er twee erg krachtige uitvoering gepland, een 2.0 turbo met 255 pk die vermoedelijk aan de neus van Europa voorbij gaat, en een 275 pk sterke 1.3 turbo met ondersteunende elektromotor.

  • 1.5 T4 MHEV DCT7 130 pk (EMEA)
  • 1.5 T4 MHEV DCT7 160 pk (EMEA, IAP)
  • 2.0T 255 pk (NA, MEA)
  • 1.3 T4 PHEV AT6 275 pk (EU, NA)
  • 1.6 Multijet DCT7 130 pk (EMEA)

De Tonale zal op 8 februari gepresenteerd worden en volgens welingelichte bronnen start de productie in maart. De verkopen zullen op 4 juni beginnen.