Autosalon Parijs: Ferrari presenteert speciale modellen

Ferrari onthult in Parijs de LaFerrari Aperta en daarnaast de nodige speciale uitvoeringen om het 70-jarig bestaan van het merk te vieren. Met namen als The Schumacher, The Stirling, The Steve McQueen en The Green Jewel eert het merk het verleden met bijzondere creaties van de Tailor Made afdeling.

Een speciaal logo dat we al eerder lieten zien komt op een kleine serie van bijzondere auto’s. Als eerste is de open LaFerrari Aperta aan de beurt, een auto die voor het eerst live te zien is. Over de LaFerrari Aperta schreven we al eerder dus daar wijken we nu even niet al te ver over uit.

Wat namelijk veel leuker is: Ferrari komt met 70 speciale ‘liveries’, ontworpen door de Tailer Made afdeling. Iconische modellen van het merk staan model voor de bijzondere creaties. Ieder van de 70 versies is eenmaal op één van de huidige vijf modellen te krijgen. Voorbeeld: Tailor Made komt met een ‘CorsaItalia livery’ en die livery is dan één keer op de California T te bestellen, één keer op de 488 GTB, één keer op de 488 Spider , één keer op de F12 berlinetta en één keer op GTC4Lusso. Gezamelijk komen er dus 350 unieke auto’s.

Een eerste indruk krijgen we nu op de Autosalon van Parijs:
– De F12berlinetta “The Stirling”: geïnspireerd door de 250 GT Berlinetta SWB die in 1961 the Tourist Trophy met Stirling Moss achter het stuur won. Gespoten in Blu Scuro met opvallende horizontale streep en ronde cirkel voor een startnummer.
– De 488 GTB “The Schumacher”: een hommage aan de F2003-GA F1 auto van de legendarische coureur, die in 2003 zowel de rijder- als constructeurtitel in de wacht sleepte.
– De California T “The Steve McQueen”: deze versie is gebaseerd op de 250 GT Berlinetta lusso uit 1963. Eén van de meest elegante Ferrari’s ooit die Steve McQueen als cadeautje kreeg van zijn eerste vrouw, Neile Adams. De donkerbruine lak met camel-kleurig leder ziet er chique uit. Dit moet op een GTC4Lusso ook enorm goed staan!
– De 488 Spider “The Green Jewel”: één van de meest opvallende uitvoeringen. Als basis diende de 365 P2 die door het Britse team David Piper Racing werd ingezet. De bekende privé-coureur reed de auto naar een overwinning tijdens de negen uur van Kyalami in 1965 en 1966. Ook won hij in dat laatste jaar de Trophée d’Auvergne in Clermont-Ferrand.
– Een tweede 488 Spider staat er ook, deze is geïnspireerd door de 375 MM uit 1953. De drielaagse Bianco Italia lakkleur staat ‘m bijzonder prettig.