De nieuwe Alfa Romeo Spider volgens Autocar

alfa-spider_youdesign

Het is door de komst van de Alfa Romeo 4C en nieuwe modellen als de Giulia en Alfetta al even stil omtrent die andere nieuweling die er aan zit te komen: de Spider. De ‘betaalbare’ roadster die in samenwerking met Mazda ontwikkeld en gebouwd gaat worden komt er echter wel degelijk. Dit is volgens het Engelse Autocar de tweezitter zoals hij er uit gaat zien.

We moeten er nog wel even geduld voor hebben, maar dat zijn we inmiddels wel gewend bij Alfa Romeo. Toch gaat het eind 2015 gebeuren: er staat dan weer een relatief betaalbare Spider in de showroom. Die deelt zijn basis met één van de leukst rijdende roadsters in het betaalbare segment: de Mazda MX5.

Marco Tencone, hoofd van de designafdeling van Alfa Romeo en Maserati is samen met zijn team van Fiat’s Centro Stile verantwoordelijk voor de looks van de nieuwe Spider. Die gaat wellicht luisteren naar de klassieke naam Duetto. Zoals het er nu naar uit ziet krijgt de achterwielaangedreven Spider een pittige viercilinder met 170 pk voorin. Ook zullen er wat later nog krachtigere versies komen.

Met het nieuws dat Fiat’s Centro Stile verantwoordelijk is voor het ontwerp weten we dus ook dat Pininfarina, ontwerper van de originele Duetto en het Duettotanta Concept uit 2010, niet zal meewerken aan dit project. Vermoedelijk krijgt de Spider een uitstraling die een duidelijke verwantschap heeft met die van de 4C. De nieuwe Spider zal zeker geen retrodesign krijgen. Het moet een auto worden van nu, in lijn met de moderne 4C.

Ook over de gelijkenissen met de nieuwe Mazda MX5 is wat meer bekend. De ramen zullen hetzelfde zijn, evenals de motorruimte (niet de motor zelf) en de voor- en achterwielophanging. Qua plaatwerk komen de auto’s niet overeen. dat geldt ook voor het interieur, met voor beide auto’s een eigen vormgeving. Volgens Autocar komt het gewicht op zo’n 1.000 tot 1.100 kilogram te liggen. Onder de motorkap zal in eerste instantie alleen de 1.4 MultiAir uit de Alfa Romeo Giulietta dienst doen. Het gaat daarbij om de versie met 170 pk. Deze kan optioneel gecombineerd worden met de heerlijke TCT-versnellingsbak.