De zaag in je Alfa 8C: welkom Disco Volante [3]

CARROZZERIA_TOURING_DISCO_VOLANTE_2013_01apop

Enkele gelukkigen op deze aardkloot zullen over een jaar of wat plaatsnemen achter het stuur van een Disco Volante, zoals die op de Autosalon van Genève in maart gepresenteerd zal worden. Deze zeer bijzonder Alfa Romeo  wordt gebouwd op basis van een ‘gesloopte’ Alfa Romeo 8C Competizione. Na deel 1 en deel 2 van ons ‘geboorteverslag’ staat de Disco Volante nu zelfs in de lak, tijd voor een update!

Bij de vorige bijdrage was te zien hoe het bouwen van de carrosserie zo goed als afgerond werd. Pasvorm, naden, verlichtingsdelen en sierdelen, alles werd zorgvuldig gecontroleerd.

CARROZZERIA_TOURING_DISCO_VOLANTE_2013_04pop

Nog een laatste keer worden alle zaken gepast en gemeten; als de Disco Volante van Carrozzeria Touring eenmaal in de lak staat is er natuurlijk niets meer te redden als er iets niet klopt, ook al is het maar een millimeterkwestie. Het is prachtig om te zien wat voor vakmanschap er bij een dergelijke klus komt kijken. Alles aan de auto is handwerk, van de met de hand geklopte carrosserie tot het vormen van sierstrips zoals hierboven.

CARROZZERIA_TOURING_DISCO_VOLANTE_2013_06pop

Als het 200% zeker is dat alles exact klopt, is de Disco Volante klaar voor de spuitcabine. Na de grondlak volgt de definitieve kleur, “Flame Red – Touring Superleggera“. Daarvoor wordt er eerst een goudkleurige laklaag aangebracht, die wordt opgevolgd door een laag wijnrood. De goudlak schijnt er nog net met een vleugje doorheen en zorgt voor een ontzettend diepe kleur kleur met vuur-achtige gloed.

CARROZZERIA_TOURING_DISCO_VOLANTE_2013_01pop

Hierna kan worden begonnen met het opbouwen van de losse delen, rubberstrips, het glazen dak en de inbouw van het interieur. Dat hadden we voor deze keer al aangekondigd, maar de lak was toch even belangrijker.

CARROZZERIA_TOURING_DISCO_VOLANTE_2013_11pop

Ook de bumper is inmiddels klaar, zoals je hier onder kunt zien. Zodra deze, met de motorkap en de koplampen (van een Ferrari 599), gemonteerd zijn, zullen we al een mooie indruk van de definitieve uitstraling krijgen. Volgende keer zal dus wél het interieur aan bod komen. Dat vraagt veel van ons geduld, want hoewel we bij de eerste afbeeldingen van een 8C in ontbinding best verdrietig waren, zijn we nu vooral benieuwd naar het eindresultaat.

CARROZZERIA_TOURING_DISCO_VOLANTE_2013_13pop

Bron: Classic Driver