FCA Heritage overweegt klassiekers nieuw te bouwen

Droomauto’s uit het verleden weer nieuw bouwen? We zien het meer, bijvoorbeeld Jaguar produceert weer meerdere modellen die al vele decennia niet meer te koop waren, zoals de D-type. Ook FCA overweegt nu om klassiekers uit het (verre) verleden weer nieuw leven in te blazen.

Het gaat dus niet om het restaureren van klassieke auto’s, dat doen ze al. Nee, de bedoeling is om bijzondere auto’s van toen opnieuw te gaan bouwen. Roberto Giolito, hoofd van FCA Heritage, is er duidelijk over: ‘Het is een overweging die we serieus bespreken. We zouden auto’s van toen opnieuw kunnen bouwen met moderne materialen en methoden die er voor zorgen dat de productie perfect uitgevoerd kan worden.’ Het is dus nog niet zover maar Giolito ziet er veel in en denkt dat het tevens een manier is om weer samen te werken met carrosseriebouwers zoals Zagato en Pininfarina.

Je denkt dat je straks een nieuwe ‘oude’ Fiat 500 of Alfa Romeo Giulia kunt kopen? Dat gaat niet gebeuren. Het gaat bij het idee om auto’s zoals de Alfa Romeo Giulia TZ, die tijdens historische evenementen ingezet kunnen worden. Het is namelijk niet te doen om op dergelijke auto’s een typegoedkeuring te krijgen. Reken dus op bijzondere modellen die niet direct het label ‘koopje van de week’ zullen krijgen. Ook is FCA Heritage in het bezit van 3D-printers voor onderdelen van metaal, zodat onderdelen voor motorblokken en dergelijke opnieuw gemaakt kunnen worden als deze niet meer leverbaar zijn.

Het mag duidelijk zijn dan FCA serieus is met de Heritage-afdeling, later dit jaar verhuist men naar Mirafiori voor meer ruimte.