Fiat 500 in 2015 alleen nog in Polen geproduceerd

Fiat-500-8597

De productie van auto’s lijkt steeds meer buiten Europa plaats te vinden. Toch gaat Fiat voorlopig niet aan die trend mee doen, alle Fiat 500’s zullen over twee jaar namelijk uit Polen komen. Het gaat daarbij om een licht gewijzigde variant van de populaire Fiat.

In 2015 staat er een update van de Fiat 500 gepland. Het model is dan acht jaar in productie en dus vindt Fiat het tijd voor een vleugje vernieuwing. Naar het schijnt zullen vanaf dan alle Fiat 500’s voor de hele wereld geproduceerd gaan worden in de fabriek in Tychy. Deze productieplek ontving al vele awards omdat het één van de meest moderne fabrieken van het moment is.

Fiat-500-8594

Dat de gehele productie naar Polen gaat mag dan veel extra werkgelegenheid voor de mensen aldaar betekenen, in het Mexicaanse Toluca vindt men het uiteraard jammer dat de Fiat 500 van de productiebanden verdwijnt. Werknemers in Mexico hoeven zich overigens geen zorgen te maken om hun baan, er schijnt al een andere auto te zijn gepland om de rol van de 500 over te nemen.

De nieuwe Fiat 500 zal zodanig gebouwd worden dat deze zonder aanpassingen in zowel Amerika als in Europa verkocht kan worden. Hoewel de 500 in de showrooms van de beide continenten praktisch identiek oogt, zijn er duidelijke structurele verschillen. Dat is niet handig als deze auto’s uit één fabriek moeten rollen.

Fiat500_production1

Bovenstaande foto van de klassieke 500 (en 600) is niet genomen in een fabriek in Polen, maar we vonden het zo’n lekker plaatje dat we het prima bij dit bericht vonden passen.