Fiat Ulysse en Scudo terug

Onder de vlag van Stellantis haalt Fiat twee oude modelnamen uit de mottenballen. Begin volgend jaar komt het merk met een opvolger voor de Talento. De Italianen grijpen daarbij terug op een oude naam, namelijk de Ulysse, die wordt gebruikt voor de personenversie van het nieuwe model. Daarnaast komt Fiat Professional met de Scudo en dat is dan een bestelvariant. Het is denkbaar dat het model vertrouwd overkomt en dat is geen toeval: de Scudo en Ulysse zijn de Italiaanse versies van de Peugeot Expert en Traveller, de Citroën Jumpy en SpaceTourer plus de Opel/Vauxhall Vivaro en Zafira Life, allemaal modellen uit de Stellantis-stal. Het nieuws komt niet helemaal onverwacht, want de huidige Talento deelt zijn genen met de Renault Trafic en dat past natuurlijk niet meer zo goed in de huidige situatie…

De twee nieuwe modellen komen beschikbaar als ICE (Internal Combustion Engine) en als 100 procent elektrische BEV (Battery Electric Vehicle). Bij de ‘interne verbrandingsmotoren’ betreft het diesels die zijn gecombineerd met een handmatige of automatische transmissie. Afhankelijk van de markt wordt het lichte bedrijfsvoertuig geleverd in vier configuraties: Van, Combi, Crewcab (‘aannemersbusje’) en Platform Cabine (chassis met cabine).

Net als de Talento zullen de Scudo en Ulysse worden gebouwd bij PSA in Frankrijk, net als de vorige Scudo (1996-2016) en Ulysse (1994-2002).