Film over Enzo Ferrari op komst

enzo-ferrari

Hij wordt al tijden aangekondigd maar het zou er binnen afzienbare tijd dan toch van gaan komen: een film over het leven van Enzo Ferrari. De producent van de film, Cecchi Gori Pictures, hoopt de financiën binnenkort voor elkaar te hebben en te kunnen starten met draaien.

Het leven van Enzo Ferrari is volgens ons zonder meer een film waard en, mits goed geregisseerd, zou het ook nog een mooie film kunnen worden ook. Gori hoopt de benodigde financiële middelen op het komende filmfestival van Cannes binnen te kunnen slepen.

Enzo Ferrari, bekend als ‘il Commendatore’, was de grote man van Ferrari tot in 1971 toen hij aftrad als algemeen directeur. Dat wil echter niet zeggen dat hij zich daarna niet meer met Ferrari bemoeide.

Mocht de film er komen dan hopen we dat het in dezelfde stijl wordt gemaakt als bijvoorbeeld Rush, over de rivaliteit tussen Lauda en Hunt. Ook daar zat natuurlijk best het nodige aan ‘Hollywood sensatie’ in verwerkt maar zonder het tot een platte, commerciële film te maken. De plannen voor de film zijn er al tijden, het script ligt al jaren klaar om opgepakt te worden. Cecchi Gori Pictures denkt echter dat de film er nu toch moet gaan komen. Wanneer de film op het witte doek verschijnt blijft nog even onduidelijk, Cecchi Gori Pictures denkt over een maand of twee met meer nieuws te kunnen komen.

Via Autoblog.nl