Gianluca Italia: er komt géén Abarth 500X!

Fiat-500X-Abarth-side2

Na de online presentatie van de Fiat 500X, de weken geleden, kwamen al snel de geruchten op gang dat er ook een flink gepeperde Abarth 500X zou komen. Hoewel niet bevestigd was er tot nu toe ook nog geen officiële ontkenning uit Italië. Nu wel, in een interview met CorsaItalia Magazine gaf Gianluca Italia aan dat we geen Abarth 500X hoeven te verwachten.

In het gesprek dat we tijdens de introductie van de Fiat 500X met Gianluca Italia hadden kwam het gesprek natuurlijk ook op andere varianten van de nieuwe compacte crossover. Op onze vraag of we een sportieve variant van de 500X konden verwachten was Gianluca behoorlijk duidelijk: “Nee, we hebben géén plannen om met een sportieve Abarth 500X te komen. We vinden dat dat niet bij de 500X past en niet bij het Abarth-label.” We gaven aan dat het ons wel zou passen, zo’n Abarth 500X, de concurrentie komt immers vaak met sportpakketten en uitvoeringen als de Mini Countryman Cooper en Cooper S en ook van de Nissan Juke is een sportieve variant. Toch was Italia niet van zijn stuk te brengen: “Vooralsnog zijn er geen plannen om met een andere variant van de Fiat 500X te komen. Wie weet wat de toekomst brengt maar een Abarth ligt niet binnen de verwachtingen.

IMG_9275

Het lijkt er dus op dat we voorlopig tevreden moeten (en kunnen) zijn met de 170 pk sterke 1.4 MultiAir. Een motor die absoluut sportieve prestaties biedt en een sportief karakter heeft, afgaande op dezelfde krachtbron in de Alfa Romeo Giulietta.