Giulia-nieuws: de eerste is klaar!

13043748_1050682431644825_1586642939214910767_n

De allereerste Alfa Romeo Giulia is van de band gerold! Er waren er natuurlijk al de nodige klaar maar dit is de eerste die volgens de normale weg geboren werd. Tevens is er een eerste Alfa Romeo Giulia in Carabinieri-trim gespot.

Na jaren geduldig (de eerste jaren dan) gewacht te hebben wordt ons geduld nu eindelijk beloond: binnenkort kunnen we de opvolger voor de 159 verwachten. Waar we zonder uitzondering altijd zin hebben in introducties zijn we deze keer écht aan het aftellen: in de tweede helft van mei gaan we rijden met Alfa Romeo’s nieuwste. We kunnen dan zowel de Quadrifoglio (zo heet hij, niet QV zoals je overal leest) als de normale versie uitgebreid aan de tand voelen!

cassino

Gisteren rolde ‘JOB 1’ van de productieband, het startschot voor de Giulia. Dit exemplaar schijnt naar een aannemer uit Cassino te gaan. De bijna-eigenaar kan dus binnenkort als één van de eerste rijden in de nieuwe Giulia, zijn eigen! Hij koos voor de bijzondere kleur Grigio Lipari. Grijs dat afhankelijk van het licht paarsblauw lijkt en met zonlicht ook nog een warme gloed kent, ergens vergelijkbaar met de Azzurro Nuvola kleur die werd geïntroduceerd op de 156.

carabinieri

Van bovenstaande creatie worden we óók vrolijk. Het blijft nog even een eenmalige actie, net zoals bij de Lamborghini Huracan Polizia maar bij deze is de kans natuurlijk wel groter dat er meer zullen volgen. Het zou natuurlijk verschrikkelijk gaaf zijn als de Carabinieri net als vroeger weer in Giulia’s gaat rijden.