Het zonnetje in huis: Lancia Fulvia HF serie II

Nu de dagen korter, grauwer en donkerder worden is méér kleur altijd welkom. Ook bij klassiekers zijn frisse tinten vaak leuker (we zeggen niet altijd mooier) om te zien dan fantasieloze en saaie kleuren. We werden dus spontaan vrolijk toen deze Fulvia voorbij schoot op het net en hij is nog te koop ook!

Dat betaalbare klassiekers een uitstervend ras zijn blijkt wel als we kijken naar auto’s als de Alfa Romeo Giulia. De nodige jaren geleden kocht je nog een leuke sedan voor 6 a 7 mille maar die tijd is definitief voorbij. ‘Brievenbusjes‘ die je een jaar of tien geleden nog voor tien mille kocht, kosten inmiddels het driedubbele. De Lancia Fulvia is al dezelfde kant op aan het gaan, mooie vroege coupés vliegen al vlot richting € 15.000 a € 20.000. Speciale uitvoeringen doen al een veelvoud daarvan.

Deze frisse gele 1600 HF serie II ‘Fanalone’ uit 1972 straalt één en al vrolijkheid uit. Zin om te sporten, zin om de bestuurder te trakteren op een fijne rit en voorbijgangers vrolijk te maken vanwege zijn mooie uitstraling. Een feestje dus. In januari 1972 werd deze Fanalone voor het eerst aan de buitenlucht blootgesteld, volgens de veilingsite verkeert de Coupé in een top-gerestaureerde conditie. De plaatjes suggereren niets anders maar we houden uiteraard altijd een slag om de arm wat betreft de staat. Op de foto’s kunnen we in ieder geval niets naars ontdekken. Wel een hoop lekkers, zoals de lichtmetalen wielen, het sportstuur en de – als we het goed zien – iets verlaagde koets.

Op 18 november wordt de auto geveild door Auctionata, waarbij het veilinghuis verwacht dat de opbrengst tussen de € 32.000 en € 64.000 uit zal komen. Even kijken wat die Giulia van ons nog op kan brengen…

[Best_Wordpress_Gallery id=”34″ gal_title=”Lancia Fulvia HF Fanalone”]