LaFerrari XX krijgt wellicht V6 turbo motor (video)

Ferrari-LaFerrari-XX-v6-turbo

De meest extreme productie-Ferrari die er aan zit te komen, de LaFerrari XX, krijgt waarschijnlijk een V6 turbo motor met een hele hoop hybride-technologie. Dat klinkt vreemder dan het is en we achten de kans dat dit gerucht waar is dan ook zeer groot.

Een Ferrari met een V6? Jawel, denk maar even aan de F1 en die keuze lijkt ineens zo gek niet meer. De nieuwe Formule 1 auto’s rijden met V6 turbomotoren en de LaFerrari XX zou hier mogelijk gebruik van gaan maken.

Even graven in het geheugen en ineens komt de F50 van 1995 bij ons boven, die ook uitgerust was met een motor die hevig gebaseerd was op de F1-auto van die tijd. Het geluid was dan ook waanzinnig, één van de (weinige) punten waarop hij zijn voorloper, de F40, kon aftroeven. Die F50 had een 4,7 liter V12 aan boord die bijna rechtstreeks uit de F333 SP Formule 1 auto van 1994 stamde.

De LaFerrari XX zal daarmee een compleet andere motor krijgen dan de 6,3 liter V12 die in de ‘straatauto’ te vinden is. Die motor levert in totaal al 963 pk dus we zijn benieuwd wat de LaFerrari XX gaat doen qua vermogen. Heel veel meer hoeft het niet te zijn, naast dat een V6 een stuk minder gewicht in de schaal legt zal er volgens Coletta vooral gestreefd worden naar nog betere wegligging en communicatie voor de bestuurder. We moeten nog wel even geduld hebben. Antonella Coletta, de baas van Ferrari’s sport-afdeling, zei dat de presentatie nog op zich laat wachten tot januari of februari 2015.

Een tijd geleden werd deze video gepubliceerd. Te horen is een LaFerrari met V6 turbomotor. Iedereen ging er toen vanuit dat dit een testmule zou zijn om de nieuwe F1-motor te testen. Vermoedelijk gaat het hier dus al om de LaFerrari XX.