Novitec kleedt Ferrari 812 Superfast aan

Enkele weken geleden gingen we op pad met een Ferrari 812 Superfast. Daarover lees je in de volgende CorsaItalia (#33). Het laatste dat die dag door ons hoofd ging was: ‘Dit kan wel een tandje heftiger!’ Novitec dacht dat echter wel en gooit een extra heet sausje over de 812 heen.

Het meest in het oog springend zijn de 22″ wielen van Vossen. Hoewel de bodem van de 812 al goed dicht bij het asfalt ligt, kan dat volgens Novitec nog wel wat verminderd worden. De tuner verlaagt de Superfast met 3,5 centimeter. Een lift-kit moet zorgen dat je op gemakkelijke wijze de drempels in je dorp kunt overwinnen.

Rondom is er wat subtiel spoilerwerk te vinden, uitgevoerd in carbon. Ook is er aan gewichtsbesparing gedacht, de uitlaat weegt een goede 10 kilogram minder dan het originele exemplaar. Ow, de 800 pk is niet voldoende? Dan moeten we je teleurstellen, Novitec vond het in dit stadium nog niet nodig zich met de fenomenale 8.0 V12 bezig te houden. Niet zo gek als je je bedenkt dat de sprint naar de 100 in 2,9 seconde geschiedt.