Ook in Genève: Abarth 124 Spider!

abarth-124-spider

Dat we de Fiat 124 Spider in Genève gaan zien was al bekend, over de Abarth-versie was dat nog enigszins twijfelachtig. Nu niet meer, de krachtige roadster is gespot in de buurt van de beursvloer. Dubbele uitlaatjes en Abarth-wielen verraden hem. Morgen weten we alle details!

Het blijft even gissen wat er qua techniek bij de 124 Spider aangepast is in het geval van ‘de schorpioen’. Het heeft er alle schijn van dat er gekozen is voor een krachtigere versie van de 1.4 die bij broertje Fiat ook onder de lange motorkap ligt. Aan vermogens geen gebrek; het is bekend dat er uit de viercilinder MultiAir vermogens te persen zijn van 180, 190 pk. Daarmee zou de 124 Spider al behoorlijk snel zijn als je bedenkt dat de Fiat met 140 pk al in 7,5 seconden naar de 100 snelt en een top heeft van 215 km/u. De Abarth zou met 180/190 pk gemakkelijk tussen de zes en zeven seconden uitkomen qua sprint.

Echt heftig zou het worden met de 1.8 turbo die we kennen uit de Giulietta Veloce (voorheen QV) en 4C. Wij vermoeden echter dat er voor gekozen is de open tweezitter iets rustiger te houden qua karakter. Morgen zullen we het weten!

Foto via autopareri.com.