Primeur: Alfa Romeo test al met 300 pk sterke 4C!

Alfa-Romeo-4C-SBK-Safety-Car-01

Dat er van de Alfa Romeo 4C een extra snellere versie op komst is mag geen geheim meer zijn. Over een eventuele datum is nog niets bekend maar inmiddels hebben we wel uit betrouwbare bron vernomen dat de krachtigere 4C al volop getest wordt: onder onze neus!

Afgelopen weekend waren we in Assen bij het wereldkampioenschap Superbike op het TT-circuit. Naast de succesvolle resultaten van Aprilia in vooral de eerste race (overwinning voor Guintoli) waren er uiteraard ook weer wat safety-cars aanwezig, dit jaar in de vorm van twee Alfa Romeo 4C’s.

Van de Alfa Romeo 4C zal in de loop der tijd niet alleen een Spider komen maar ook een nog krachtigere variant. Dat de 1750 turbomotor nog meer vermogen kan leveren dan de 245 pk die hij nu weet te halen is niet vreemd, zowel de motor als de rest van de 4C kunnen veel meer vermogen hebben, zo goed zit de auto in elkaar. Toch stonden we even met onze oren te klapperen toen we, uit betrouwbare bron, vernamen dat deze 300 pk sterke 4C (GTA?) al getest wordt, onder onze neus in de jas van de safety-cars bij het SBK.

Een ideale manier om de auto, tot nu toe ongemerkt, te kunnen testen in verschillende omstandigheden. Of de aanpassingen aan deze 4C’s identiek zijn aan de straks leverbare productieversie is niet bekend maar het ligt voor de hand dat het vermogen wordt bereikt met de nodige wijzigingen aan de software en turbo.