SCOOP: toch een Abarth 500X?

abarth-500x

Eind vorig jaar hadden we een interview met Gianluca Italia, de grote man van Fiat Italië. Daarin vertelde de bijzonder sympathieke Italiaan over de nieuwe ontwikkelingen en strategieën bij Fiat. Eén van de dingen die hij vertelde was dat we geen rekening hoefden te houden met de komst van een Abarth-variant van de 500X. 

Op de vraag of we er in een veel later stadium wél een konden verwachten was hij weinig anders qua reactie. Er waren simpelweg geen plannen. Hij gingen niet beweren dat er nooit eentje kon komen maar op dat moment (we praten over november 2014) was er gewoon geen enkel plan om een Abarth 500X op de markt de brengen.

Nu, een half jaar later duikt er op Carpassion.it een video op van een 500X met test-kenteken die voorzien is van wat vreemde zaken. Het eerste dat opvalt is het dubbele eindpijpje, iets dat bij geen enkele Fiat 500X gemonteerd is. Als de motor even later gaat inhalen valt op dat er veel grotere wielen gemonteerd zijn. Het lijken 19″ wielen van de Alfa Romeo 159 Ti te zijn, iets dat kan duiden op grotere remmen.

Bron: Carpassion.it.