Speciale Fiat 500X: de Yachting

Fiat schoot met de 500 Riva exact in de roos. De luxe uitvoering, met een knipoog naar de fabrikant van misschien wel de mooiste boten ter wereld, sloeg enorm aan en ook de Abarth variant, de Rivale, deed het alles behalve verkeerd.

Reden genoeg voor Fiat om het trucje nog eens te proberen, maar dan net anders. De Yachting verschijnt met de presentatie van de open 500X en is daarmee de eerste variant van deze nieuwe telg. Het uiterlijk van de introductieversies van de Fiat 500X Yachting is een eerbetoon aan de Yacht Club Capri, een van de meest prestigieuze zeilclubs in Italië. De unieke stijl is geïnspireerd op het zeilen en de elegantie van luxe boten, aldus Fiat zelf. Zo is zowel de auto als kap blauw en vind je er een groot aantal verchroomde designelementen in en op terug. Als teken van exclusiviteit van de samenwerking met Yacht Club Capri, pronkt een passend logo op de achterkant en flanken.

De Yachting komt als eerste open 500X bovenop de Cross- en Sport-varianten. Met een druk op de knop opent de elektrische kap en kunnen alle vier of vijf inzittenden genieten van de blauwe lucht. Is die grijs getint, kan de kap natuurlijk gewoon dicht. De introductieversie is standaard Blue Venezia van kleur, met een blauwe kap. De spiegelkappen en deurgrepen zijn afgewerkt met geborsteld chroom. Waar de Riva een mintgroene lijn over de flanken had, heeft de ‘YCC’ een blauwe en ivoorkleurige lijn, uiteraard met een knipoog naar de boten. Ook standaard zijn 18”  lichtmetalen wielen met zeeblauwe details. De hint naar de zeilsport is ook doorgevoerd in het interieur. De witte soft-touch stoelen dragen een blauw geborduurde 500-print. Natuurlijk treffen we op meerdere plaatsen het Yachting-logo aan, terwijl het dashboard is voorzien van een Mahonie toplaag, heel fraai!

Voor wie de stijl van de 500X Yachting wel kan waarderen, maar toch liever een X-loze 500 heeft, is ook de normale 500 leverbaar als Yachting, met grotendeels dezelfde bijzondere kenmerken als de grote broer. Grootste verschil is wellicht dat de 500 geen 18” maar 16” lichtmetalen wielen heeft.