CorsaItalia Magazine 03

corsaitalia3
Wat gaat de tijd toch snel. Amper hebben we ons door de positieve reacties op nummer 2 heengewerkt (dank daarvoor!) of nummer 3 ligt al bijna in de winkel. Wederom een volle uitgave met een flinke diversiteit aan modern en klassiek Van nieuwe Abarth tot Alfa Romeo SZ met meer dan drie ton achter de kiezen: het kan niet op!
Het derde nummer ligt vanaf 13 december in de winkel en zal dan, net als editie 1 en editie 2, ook weer via de webshop te bestellen zijn. Liever een abonnement? Dat kan natuurlijk ook, voor drie tientjes ontvang je dan een jaar lang AutoItalia in de brievenbus. Dat betekent dat je zes exemplaren ontvangt voor ongeveer de prijs van vijf stuks.
Hieronder geven we je vast een indruk van de inhoud van nummer 3.

Gereden: Abarth 595 50th Anniversary

alfa-romeo-4c-05Een prachtig duo. Op Balocco mochten we de baan op met de nieuwste toevoeging aan het Abarth-gamma: de gelimiteerde, 180 pk sterke 595 50th Anniversary. Minstens net zo enthousiast werden we van de klassiek 595 die ook tevoorschijn was getoverd.

Gereden: Maserati 3500 GTi

IMG_0117Het is nog koud buiten als we de contactsleutel van de Maserati 3500 GTi omdraaien. Zodra de uitlaat van van schitterende coupé begint te roffelen en de toerenteller een teken van leven vertoont is het echter direct gebeurd met de kilte.

Gereden: Alfa Romeo SZ

IMG_0629We gaan op pad met één van onze favoriete Alfa’s: de SZ. Dit keer geen auto die ooit als collectors item is weggezet en sindsdien niet meer werd aangeraakt, maar een auto die meer dan drie ton op de teller heeft staan. Hoe bevalt dat?

Gereden: Maserati GranCabrio Sport

6Met al het nieuws rond de Ghibli en Quattroporte zouden we bijna vergeten dat Maserati ook nog een schitterende coupé en cabriolet in het programma heeft. Een dag op pad met de GranCabrio Sport zorgt er voor dat we dat voorlopig niet meer vergeten.

Gereden: Fiat 500S by Abarth

IMG_036Compleet was de Fiat 500S al, maar met het ‘by Abarth’ pakket mag je deze versie al helemáál niet meer overslaan als je in de markt bent voor een nieuwe 500. Sowieso is de 500 één van de leukste compacte auto’s die je momenteel kunt kopen.

Gereden: Alfa Romeo MiTo en Giulietta 2014

pandaGoed, je moet even twee keer kijken om de verschillen te zien, maar erg is dat natuurlijk niet als je bedenkt dat het nog steeds twee fraaie Alfa’s zijn. We gingen de weg op met de jongste versies en zetten de updates op een rij.

Veiligheid: Fiats City Brake Control

33-1Het is even vreemd; op een obstakel afrijden en je voet niet op het rempedaal mogen zetten. Fiat nodigde ons uit om het nieuwe veiligheidssysteem City Brake Control in de praktijk te testen. Een beetje vreemd… maar wel veilig.

Gereden: Aprilia Caponord

lanciaOok deze uitgave weer aandacht voor een voertuig met twee wielen minder, Aprilia’s nieuwe Caponord. Een avontuurlijk ‘fiets’ die van alle markten thuis is en het ideale vervoer voor lange ritten naar en in Italië lijkt te zijn.

Doorgelicht: Autobianchi / Lancia Y10

vespaIn Italië zie je ze niet veel meer, in Nederland lijken ze helemaal uitgestorven te zijn: de Autobianchi / Lancia Y10. Tijd om de karakteristieke details van de sympathieke kleine Italiaan eens op een rij te zetten in de rubriek ‘doorgelicht’.

Reizen: Turijn

4Als er één stad in Italië is die bekend staat om de productie van auto’s dan is het wel Turijn. Toch is er veel meer moois te zien in de hoofdstad van Piemonte. Meer dan de moeite waard dit alles en een reisverhaal waard.

Redactie onderweg: Carlo over zijn Giulietta

IMG_3642De Giulietta van Carlo heeft het één en ander meegemaakt de laatste twee maanden. Van prettige modificaties tot vervelende schades, door eigen schuld. Minder vervelend: er gebeurt opeens veel meer als Carlo het rechter pedaal indrukt.

Beurs: Padova

bartIn Nederland hadden we voor het eerst weer een succesvol Auto Moto d’Italia. Een week later was het in Italië weer tijd voor het jaarlijkse klassiekerspektakel in Padova. een beurs vol afwisseling en daar laten we je graag wat van zien.

Nostalgie: Vespa’s

rienNa de Fiat 500 is het meest karakteristieke voertuig van Italië misschien wel de Vespa. Nog altijd zijn deze scooters geliefd en vaak geldt ‘hoe ouder hoe beter’. We doken de archieven in en vonden prachtige foto’s uit vroeger tijden.

Autosport: Italianen in Dakar

rienNiet alleen op asfalt zijn de Italianen succesvol geweest, ook bij races op zand is het erepodium regelmatig beklommen. Een (vast niet compleet) overzicht van Italiaanse merken die aan Paris-Dakar en de Zuid-Amerikaanse Dakar hebben deelgenomen, al dan niet met succes.

Interview: CineCars

rienEen nieuw platform met video’s van klassieke auto’s en hun eigenaren. Hoe komt dat tot stand en wie zijn de mensen erachter. Wij gingen op bezoek bij de makers en de makers bij ons. En dat krijgt een vervolg binnenkort…

En verder…

… vind je in nummer 3 weer vele pagina’s met nieuws, lifestyle en wetenswaardigheden. Verder is onze vaste columnist weer van de partij en hebben we weer enkele opmerkelijke veilingnieuwtjes gevonden. In de serie Finalmente komt ditmaal Renzo Rivolta aan bod.