Vernasca Silver Flag dit jaar Lancia-feestje

home2014

Nog niets te doen dit weekend? Dan adviseren we je heel snel de auto in te stappen en vol gas richting de 19de editie van de Vernasca Silver Flag te rijden. De heuvelklim van Castell’Arquato naar Vernasca (Piacenza) vind jaarlijks plaats en talloze klassiekers (tot bouwjaar 1972) racen er op volle snelheid de heuvels door.

In 1953 vond er voor het eerst een heuvelklim plaats op die locatie en tot en met 1972 werd deze rally 17 maal verreden. Na dat jaar verdween de rally van de officiële agenda en zo’n twintig jaar geleden werd de eerste ‘historische’ editie van dit evenement gehouden en dit jaar is het tijd voor de 19de editie. Het thema van dit jaar? Lancia!

lancia-d50-10

Steeds meer fabrikanten ontdekken dat dit soort evenementen een goed platform zijn om de historie nog weer eens naar voren te brengen en ook Lancia ziet dat in. Daarom neemt het vier prachtige klassiekers mee naar het evenement in het noorden van Italië.

De eerste is een schitterende Lancia D50 waarmee Alberto Ascari in het Formule 1 kampioenschap reed. Een waanzinnige bolide uit 1954 is één van de grote aandachttrekkers van het evenement.

lancia-d24

Naast de schitterende D50 F1-auto laadt Lancia nog enkele klassiekers uit de ‘Collezione Lancia’ op de trailer, onder andere bovenstaande D24 en onderstaande D25. Uiteraard zijn deze modellen sowieso bijzonder, net als de D23, maar de D25 is simpelweg het enige exemplaar dat bestaat.

lancia-d25-1954

Tot slot zal Lancia ook een Fulvia HF 1600 meebrengen, de auto met startnummer 14 die behoorde tot de heren Munari en Manucci die er in 1972 de rally van Montecarlo mee wonnen.

Meer informatie over de Vernasca Silver Flag vind je op de website.