Vleugje circuit: Abarth 595 Pista

Even alle speciale edities opsommen van de Abarth 500 (en 595 en 695) is een dagtaak. Abarth heeft de lijst weer aangevuld met een speciale editie: de 595 Pista. De typeaanduiding (595) geeft al aan dat het om een 160 pk sterke versie gaat, waarmee een sprint naar de 100 moet lukken in 7,3 seconden en de top 216 km/u bedraagt.

De 595 is uitgerust met de geperforeerde en geventileerde remschijven (284×22 mm voor en 240×11 mm achter), Koni-schokdempers achter met FSD-technologie en een high-performance Abarth Record Monza uitlaatsysteem met Dual Mode en vier uitlaatpijpen, je weet wel, die met het briljante geluid! Standaard zijn ook de matzwarte 17″ “Formula” lichtmetalen velgen met 205/45 banden en de mistlampen vóór.

De Abarth 595 Pista is te personaliseren dankzij de mogelijkheid zelf de kleur van de inserts op de bumper te kiezen, alsmede de kleur van buitenspiegelkappen en van de remklauwen (zwart, rood of geel). Verder hebben de portiergrepen en de specifieke ‘595 Pista’ badgehouder een attractieve titanium afwerking.

En dan komt hetgeen dat de Pista écht Pista maakt. De naam Pista – Italiaans voor circuit – legt een duidelijke link naar de racewereld en het Abarth Telemetry systeem. Om precies te zijn biedt het infotainmentsysteem de mogelijkheid om de layout van beroemde circuits, zoals dat van Monza, Spa-Francorchamps of de Red Bull Ring te downloaden. Tijdens tracksessies op deze circuits is op het scherm een gedetailleerde kaart te zien en kan de bestuurder actuele input krijgen om zijn rondetijden te verbeteren. Rijders van de Abarth 595 Pista kunnen hun sessies opslaan en op elk gewenst moment analyseren. Ook is het mogelijk om met het systeem routes uit te stippelen en op te slaan.

[Best_Wordpress_Gallery id=”55″ gal_title=”Abarth 595 Pista”]

In de Abarth 595 Pista kan de rijder zijn prestaties dus registreren en delen met vrienden: het nieuwe UconnectTMsysteem is ook te bedienen vanaf het stuurwiel en is compatible met Apple CarPlay en Android AutoTM Met het UconnectTM7″ HD LIVE systeem zijn ook de apps op een Android- of Apple-smartphone te gebruiken. Apple CarPlay is de gemakkelijkste en veiligste manier voor het gebruik van een iPhone in de auto om toegang te krijgen tot kaarten en Apple Music. Maar ook voor het versturen van berichten én het gebruiken van Siri en Uconnect technology.

De Abarth 595 Pista komt in mei beschikbaar in Nederland in een gelimiteerde oplage van 18 exemplaren.