Volgende Giulia volledig elektrisch

Alfa Romeo maakte eerder al bekend dat het vanaf 2027 alleen nog maar elektrische auto’s zal introduceren. Niet zo verwonderlijk dus dat ook de nieuwe Giulia geen uitvoering met brandstofmotor meer zal krijgen.

Althans, dat is wat CEO Jean-Philippe Imparato vertelt tegen AutoExpress. Toch zal dat voor de meeste mensen niet als een verrassing komen. De Giulia kan nog een paar jaar mee en dan is het niet vreemd dat er voor een paar jaar nog een compleet nieuw model met brandstofmotor wordt ontwikkeld.
Reken er dus maar op dat de huidige Giulia nog een aantal jaar mee gaat en wellicht tussentijds nog een keer een grondige facelift krijgt, dat is namelijk tot op heden nog niet gebeurd. Naar alle waarschijnlijkheid zal de nieuwe Giulia, waarvan overigens nog niet bekend is of die wederom Giulia zal heten, gebouwd worden op het STLA Large-platform. Imparato is er overigens wel duidelijk over welke koers het merk moet varen, indien er voor louter een elektrische aandrijving wordt gekozen: “Wat het gewicht van een Alfa Romeo ook zal zijn door het gebruik van accu’s, het moeten auto’s zijn die het idee van lichtvoetigheid overdragen. Alfa Romeo’s ademen sportiviteit en lichtvoetigheid, dat moet ook bij elektrische auto’s van het merk het geval zijn.”
Zelfs over een Quadrifoglio-versie wordt al nagedacht, waarbij het ons niet zal verbazen als dat een blauw klavertje vier gaat worden. Helemaal zeker is de komst van een elektrische Q overigens niet, het moet volgens Imparato wel zin hebben.