VSOC wint ‘Best Restoration’ met Alfa Romeo 6C 2500

Tijdens de Milano Classic Car Show heeft klassiekerbedrijf VSOC (Very Superior Old Cars) van Alex von Mózer de prijs voor beste restauratie van 2023 gewonnen. RouteClassiche was verantwoordelijk voor deze keuze en dat verdient natuurlijk een hartelijke felicitatie aan het bedrijf uit Sassenheim.

Het klassiekerbedrijf won de prijs met de restauratie van een prachtige Alfa Romeo 6C 2500 Cabriolet ‘Turinga’ uit 1942. Een ongekend elegante auto, gebouwd tijdens de Tweede Wereldoorlog.

VSOC:Een enorm compliment voor het hele team dat aan deze auto heeft gewerkt. Grazie a Lorenzo, Giovanni, Angiolino en Roberto en hun teams.
Een aantal restauratiefoto’s willen wij graag met u delen. Het uitgangspunt was een goede auto, maar deze was de afgelopen 20 jaar enigszins verwaarloosd en had dus een volledige opfrisbeurt en correctie van punten nodig om aan onze kwaliteitsnorm te voldoen.
De carrosserie werd tot blank metaal gebracht. Het chassis werd in een bok geplaatst om goed te kunnen werken. In de tussentijd werden alle techniek herbouwd. Alle elektra is hersteld en instrumenten zijn gecontroleerd en waar nodig gerepareerd. Het interieur werd volledig uit elkaar gehaald en extra bijzonder: het mooie leer wisten we te behouden en niet te vervangen voor nieuw leer. Zo leuk om in de auto van 80 jaar geleden allerlei markeringen en lasnaden aan te treffen. Er werd een prachtige nieuwe kap op nieuw houtwerk gemonteerd. Er zijn veel details en onderzoek gedaan om bijna perfectie te bereiken. We zouden je zo’n 2000 foto’s kunnen laten zien, maar dat doen we niet.
Toen iedereen weer bij elkaar kwam, vonden de eerste rijtesten plaats en werd er zo’n 500 km gereden door Alex.
We waren er trots op genomineerd te zijn voor de beste restauratie van het jaar. Het winnen van de prijs is de kers op de taart.