Fiat 600 Concept zou Punto-opvolger kunnen zijn

fiat-600-60th-anniversary-concept-tribute-dante-giacosa-designboom-25

Ken je de virtuele reïncarnatie van de Fiat 127 nog? Dezelfde maker, David Obendorfer heeft zich nu ontfermd over een eventuele opvolger van de Fiat Punto, een nieuwe 600 dus. Uiteraard helemaal volgens het retro-500 concept maar dan wel iets praktischer en net zo smaakvol als zijn vorige creatie.

Nee, iets officieels is het dus niet en we wagen te betwijfelen of er iets dergelijks gaat komen maar feit is dat er al diverse malen gesproken is over een vijfdeurs variant van de Fiat 500 als opvolger van de Fiat Punto. Niet meer dan logisch dus om voor een creatie te kiezen die gebaseerd is op de klassieke 600, ook al had die destijds geen twee extra portieren.

De nieuwe Fiat 500 kwam toen de klassieke 500 zijn 50ste verjaardag vierde, de 600 viert volgend jaar zijn 60ste verjaardag. Hoe mooi zou het dus zijn!!! Obendorfer presenteerde zijn creatie op de website Designboom.

You may also like

4 comments

 • Siepsp 13 november, 2014   Reply →

  Fraai hoor.

 • superformer 14 november, 2014   Reply →

  Te mooi om waar te zijn… hetgeen helaas geldt voor meerdere (prachtige) creaties uit het verleden van de heer Obendorfer . Ik ben een groot bewonderaar van zijn werk en herinner me -naast bovengenoemde 127- nog zijn impressie van de 5OO spider en de 5OO 5-deurs, maar bijvoorbeeld ook de reïncarnatie van de Renault 4 en de BMW CS. Legendarische auto’s nieuw leven inblazen is één ding, om ze vervolgens levensvatbaar te maken is al eerder onmogelijk gebleken. En dat is o, zó jammer..!

 • Martin 14 november, 2014   Reply →

  De reïncarnatie van de Fiat 127 door deze meneer vond/vind ik een briljant stukje werk.
  Deze kost me iets meer tijd om te wennen. Vanuit sommige hoeken helemaal af. Maar iets minder overtuigend vind ik de achterzijde (tikkeltje PT Cruiser) en het front, dat mij door die hooggeplaatste ornamenten (of is het verlichting?) toch weer aan die vermaledijde Nissan Juke doet denken..

 • MiTo Dennis 16 november, 2014   Reply →

  Het zou een goede set zijn om de Punto opvolger, indien die ooit wel komt, dan 600 te noemen. Deze creatie van meneer Obendorfer ziet er best goed uit. Toch vind ik de 127 opvolger beter geslaagd.

Leave a comment