SCOOP: toch een Abarth 500X?

abarth-500x

Eind vorig jaar hadden we een interview met Gianluca Italia, de grote man van Fiat Italië. Daarin vertelde de bijzonder sympathieke Italiaan over de nieuwe ontwikkelingen en strategieën bij Fiat. Eén van de dingen die hij vertelde was dat we geen rekening hoefden te houden met de komst van een Abarth-variant van de 500X. 

Op de vraag of we er in een veel later stadium wél een konden verwachten was hij weinig anders qua reactie. Er waren simpelweg geen plannen. Hij gingen niet beweren dat er nooit eentje kon komen maar op dat moment (we praten over november 2014) was er gewoon geen enkel plan om een Abarth 500X op de markt de brengen.

Nu, een half jaar later duikt er op Carpassion.it een video op van een 500X met test-kenteken die voorzien is van wat vreemde zaken. Het eerste dat opvalt is het dubbele eindpijpje, iets dat bij geen enkele Fiat 500X gemonteerd is. Als de motor even later gaat inhalen valt op dat er veel grotere wielen gemonteerd zijn. Het lijken 19″ wielen van de Alfa Romeo 159 Ti te zijn, iets dat kan duiden op grotere remmen.

Bron: Carpassion.it.

You may also like

One comment

 • HZW 31 mei, 2015   Reply →

  Dat zou ook gewoon een 500X met 1750i BT motor kunnen zijn.
  Abarth Logo op een 500X is zeer onwaarschijnlijk, als ook op een 500L en een Panda.
  Alles met meer dan 3deuren voldoet niet a de criteria die Abarth nastreeft als het om een Abarth gaat.
  “Carlo Abarth” zou zich omdraaien in zijn graf als hij ziet op wat voor hokken zijn naam zou kunnen komen te staan.
  Abarth kandidaten zijn de 3-deur 500 en bv de Alfa Romeo 4C als een NON Fiat Abarth.
  Als Fiat een Panda al niet sportief genoeg vind om een nieuwe sport versie uit te brengen en het alleen maar een huis tuin keuken auto vind, dan kan ik mijn niet voorstellen dat bv een 500L of 500X wel sportief genoeg is om een Abarth logo te krijgen.

Leave a comment