Alfa Romeo Giulia in Amerika ook als snelle Ti

ALFA-ROMEO-GIULIA-21

Bevestigd door Alfa Romeo zelf is het nog niet maar het heeft er alle schijn van dat er op de Autosalon van New York (vanaf 25 maart) een Giulia 2.0 TBi zal staan met de toevoeging ‘Ti’. De aanduiding is nooit helemaal verdwenen bij Alfa Romeo maar is bij de Giulia treffender dan ooit.

De 146, 156, 166 en 159 waren allemaal al leverbaar als Ti. Het gaf aan dat het om een pittige versie van het betreffende model ging. De Ti-naam staat voor Turismo Internazionale en gaat al ver terug in de geschiedenis van Alfa Romeo. Eén van de auto’s die er onlosmakelijk mee verbonden is, is de klassieke Alfa Romeo Giulia. Het is dan ook mooi nieuws dat ook de nieuwe Giulia beschikt over die toevoeging. De Italiaanse media zijn het overigens niet helemaal met elkaar eens: de ene bron spreekt over een extra uitvoering ‘Ti’, een andere heeft het over de Super die in Amerika ‘Ti’ gaat heten.

Bij de Giulia Ti zou het gaan om de sterke 2.0 TBi met 280 pk en vierwielaandrijving (Q4). Met zo’n 400 Nm koppel en een sprint naar de honderd in 5,5 seconden is er weinig reden tot klagen!