Alfa Romeo zet technische gegevens 4C online

alfa-4c-official-01

Alfisti over de hele wereld zitten met smart te wachten op de productieversie van de Alfa Romeo 4C. Dat men bij Alfa Romeo zelf ook niet staat te popelen blijkt wel uit het feit dat men op de website alvast de technische specificaties heeft gezet. Daarmee kunnen we er vanuit gaan dat deze vrijwel definitief zijn. Smullen maar!

Je kunt ze hieronder enigszins lezen, maar we vermelden de belangrijkste zaken toch maar even. Het lijkt Alfa Romeo te gaan lukken om de 4C uiterst licht van gewicht te gaan houden, men spreekt over een leeggewicht van tegen de 850 kilogram. Je kunt wel raden dat de 1750 TBi motor geen enkele moeite gaat hebben met zo’n licht scheurijzer, want qua vermogen moeten we denken aan minimaal 200 pk. Geschakeld wordt er via een TCT-versnellingsbak zoals we die bijvoorbeeld kennen uit de Alfa Romeo Giulietta TCT. Doordat de coupé slechts goed 4 kilogram per pk hoeft mee te zeulen, zal de topsnelheid minimaal 250 kilometer per uur bedragen en wordt je tijdens de acceleratie flink in je stoel gedrukt: na nog geen 5 seconden zit je aan de 100 km/u. alfa-4c-official-02

Ook de gewichtsverdeling van de 4C is dik on orde. Op de vooras leunt zo’n 40% van het totaalgewicht, de achterwielen krijgen ieder 30% van het totaal te verduren. De materialen die gebruikt zijn voor het skelet van de auto doen eerder aan een tonnen kostende supercar denken, met veel aluminium en carbon en ook nog het nodige staal. De ophanging moet voor extreem goede rijeigenschappen gaan zorgen met een geavanceerde variant van de Double Wishbone ophanging vóór en een McPherson-achtige constructie bij de aangedreven wielen. Al met al wordt dit dus geen auto die een stuk sportiever oogt dan hij is, het is er eentje die zich echt moet gaan meten met ras-sportwagens als de Lotus Elise.

alfa-4c-official-03

Stukje bij beetje geeft Alfa Romeo ook steeds meer details weg zoals een goede blik op de motorruimte en een detailopname van een koplamp. Terwijl we dit typen wordt ons enthousiasme, dat toch al groot was, mét elke letter die we intoetsen groter. Zo snel mogelijk meer!