Altijd zomer met de Fiat 500 Dolcevita

Er lijkt geen einde te komen aan de speciale edities van de Fiat 500. Ruim een maand nadat we bij de introductie van de Star en de Rockstar waren presenteert Fiat de Dolcevita. Met zo’n naam kan het natuurlijk niet anders dan dat het goede leven je tegemoet komt in de jongste 500.

De Dolcevita is niet zomaar een leuke toevoeging aan het 500-gamma. Er valt namelijk wat te vieren: op 4 juli was de 500 jarig en werden 62 kaarsjes uitgeblazen. Al die jaren staat de 500 symbool voor ‘La Dolce Vita’, het goede leven. Ruim drie miljoen exemplaren werden er in Europa verkocht sinds de herintroductie van het stijlicoon in 2007. Het feest houdt daarmee nog niet op, want ook de 500C viert met zijn tienjarige bestaan een verjaardag. Last but not least bestaat Fiat dit jaar natuurlijk 120 jaar, wat in Turijn al eerder leidde tot de vernieuwende Centoventi concept car. De 500 Dolcevita bundelt al deze feestelijkheid in een luxe, nautische verpakking, die je constant het gevoel moet geven in zuidelijke sferen van de jaren ’60 te verkeren.

 

 

Het opvallendste element is het blauw-wit gestreepte dak, dat logischerwijs ontbreekt op de dichte 500 Dolcevita. Andere speciale kenmerken van de nieuwste uitvoering zijn rode striping (op Gelato witte lak), witte wielen en speciale Dolcevita-logo’s. Het interieur heeft een extra dosis Italiaanse flair gekregen door een houten dashboardpaneel met contrasterende lijn. Het hout is bevestigd op een super lichte carbon schaal; vakmanschap dat zorgt voor een elegant en duurzaam resultaat. De stoelen zijn voorzien van ivoorkleurig Pelle Frau-leer dat afgewerkt is met rode piping en een gestikt logo en op het centrale deel oogt als vlechtwerk. De 500(C) Dolcevita is leverbaar als 69 pk sterke 1.2 liter met automaat of handbak en als 0.9 Twin Air (85 pk) en 1.2 LPG (69 pk) met handbak.