Twee keer nieuw: Alfa Romeo Spider 4 en 159 TBi Ti

Je komt het dagelijks bij advertenties tegen: ‘De auto verkeert in nieuwstaat.’ Bij de ene zie je al op de foto’s dat het in werkelijkheid gaat tegenvallen, bij de andere kom je er pas bij een bezoek achter dat ze met ‘nieuwstaat’ eigenlijk bedoelen dat de auto heel erg netjes is. Slechts zelden volgt geen tegenvaller als deze uitspraak gebezigd wordt.

Op dit moment staan er echter twee Alfa Romeo’s te koop waarbij we het, afgaande op de foto’s én de informatie, aandurven ze te bestempelen als ‘in nieuwstaat verkerend’.

Alfa Romeo Spider ’type 4′ 2.0 IE
Bij Wim Prins is net een advertentie op de website geplaatst van deze formidabele Spider type 4. Dit model Spider, de laatste volgens klassiek recept, lijkt de laatste tijd erg in populariteit toe te nemen en daarbij behoren natuurlijk stijgende prijzen. Bij sommige aangeboden auto’s vraag je je af of die prijs te rechtvaardigen is maar bij deze rode is het simpelweg een kwestie van ‘zoek maar eens een andere’.

De Spider van 1991 heeft namelijk een kilometerstand van 16.341 en dan lijkt er al die kilometers ook nog eens ontzettend voorzichtig mee om te zijn gegaan. Een schitterend interieur waarbij ieder knopje en stukje bekleding nog als nieuw oogt en een carrosserie waar we uren naar kunnen kijken.
Prins: “Bijzonder vonden de vorige eigenaren deze Alfa kennelijk ook. Toenmalig Alfa Romeo dealer Middelsee had de eer om de Italiaanse schone voor het eerst met kenteken op de weg te zetten. Daarna wisselde de Spider Type 4 in 28 jaar tijd slechts één keer van baasje. En ‘toevallig’ hadden beide de cabriolet ongeveer even lang in het bezit. Wij kochten de auto van de persoon die de auto sinds 2003 met al zijn passie wist te vertroetelen. Met de nadruk op vertroetelen…
Vergeleken met ander aanbod vinden we de prijs van € 24.950 nog aardig netjes! Meer informatie op de website van Wim Prins, waar je bijvoorbeeld ziet dat er nog stukjes afleverfolie te vinden zijn in het interieur.

Alfa Romeo 159 Sportwagon 1750 TBi Ti
Je vindt 16.341 kilometer ervaring nog wat veel? Dan is deze praktisch nieuwe Alfa Romeo 159 misschien wat voor je. Slechts 3.913 kilometer heeft de eerste en enige eigenaar er mee gereden. We kunnen zelf een verhaal typen maar eigenlijk zegt aanbieder Sam van Dalen alles wat we willen vertellen: “In 2012 bedacht Dokter Jacques dat het leuk zou zijn als hij nog een nieuwe Sportwagon zou hebben op de dag dat hij met pensioen zou gaan. Echter duurde dat nog 10 jaar, en zo lang zou Alfa ze niet meer maken. Dit voortschrijdende inzicht zette Jacques ertoe zijn assistente de agenda te laten ruimen en ik aktie te komen. Hij toog naar de plaatselijke dealer (of ‘verdeler’ zoals ze dat in België noemen) en bestelde een rode appel voor de dorst.7 jaar lang werd ze nieuw bewaard. Elke maand werd er eenmaal een rit van 40 of 50 kilometer mee gemaakt om de boel fris en fruitig te houden. Nooit in die 7 jaar zag ze één druppel water. De teller wijst vandaag 3.913km aan. Maarja, net als ik zelf daar geen uitzondering op ben is niets zo veranderlijk als een mens. Jacques kwam deze zomer in aanraking met een klassieke Alfa en raakte verliefd. En net als het voor velen van ons geen succes is om er twee partners op na te houden voelt u het dilemma dat Jacques had ook wel aankomen. De 159 moest ruimte maken.Dokter Jacques had gelukkig goede smaak. Hij bestelde deze topper met de allermooiste motor, in de allermooiste kleur, en in de allermooiste uitvoering. Of ze nou vandaag duur of goedkoop is dat mag je voor jezelf beslissen. Nog zo een ga ik in ieder geval niet meer vinden.

Lang verhaal kort: buitenkant nieuw, binnenkant nieuw, techniek nieuw. Meer beeld en informatie op de website van Sam van Dalen. De prijs verklappen we alvast: € 35.000. Veel geld voor ‘een 159’, geen geld als je een nieuwe wilt.