Bijzondere Ferrari 365 P Berlinetta Speciale wordt geveild

Ferrari-365-P-Berlinetta-Speciale-Auction-002-1

Bij de komende veiling van Gooding & Company tijdens het Pebble Beach Concours d’Elegance wordt een erg bijzondere Ferrari aangeboden, de bijna unieke 365 P Berlinetta Speciale Tre Posti. Je verwacht een koopje? Dat valt nog maar te bezien met een verwachte opbrengst van een slordige 15 miljoen euro.

Juist, Gooding & Company verwacht dat je zo’n vijftien miljoen euro’s achter moet laten om eigenaar te worden van deze bijzondere driezitter waar de bestuurder de centrale plek inneemt. Daarmee zou het de duurst geveilde auto kunnen worden die op een publieke veiling aan de man (m/v) wordt gebracht door het bedrijf. Het record stond tot nu toe op naam van een 250 Testa Rossa uit 1957 die ruim 12 miljoen euro opbracht.

Ferrari-365-P-Berlinetta-Speciale-Auction-002-2

ferrari_365_p_berlinetta_speciale_3Ferrari bouwde in 1966 twee van deze bijzondere 365 P Berlinetta Speciale’s. Niet alleen de drie zitplaatsen zijn bijzonder, de op de 246 GT lijkende coupé is gebouwd op het onderstel van een Ferrari 365 P2 raceauto en achter de drie stoelen ligt een dikke 4,4 liter V12. De bijzondere auto werd gebouwd door Pininfarina, in samenwerking met Enzo Ferrari zelf en Luigi Chinetti. Oorspronkelijk was er nog het idee om de auto in productie te nemen maar Enzo besloot zelf al snel dat deze Ferrari te gevaarlijk zou zijn voor de openbare weg. Na dienst te hebben gedaan op de Autosalon van Parijs in 1966 en 1967 werd de auto verkocht aan Chinetti, eigenaar van de eerste Ferrari-dealer in de USA, Chinetti Motors. De 365 P is nog altijd in bezit van familie van Chinetti maar naar het schijnt zijn er geen erfgenamen die nog erg veel zin hebben om de auto in de collectie te houden. De witte Ferrari heeft 7.900 kilometer gereden en verkeert in nieuwstaat.

Waar de andere driezitter is durven we niet te zeggen dus of de witte ‘Tre Posti’ de enige is die nog bestaat blijft ook een gok. We konden er alleen bovenstaande foto van vinden.