De Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio in volle glorie

De bedoeling was dat de nieuwe Alfa Romeo vanavond om 18.15 uur onthuld zou worden tijdens de Los Angeles Autoshow. Het werd wat eerder, vanmorgen om 07.25 konden we de eerste foto’s op Facebook presenteren en nu is er ook meer informatie.

Tot nu toe moesten we het doen met talloze ingepakte Stelvio’s, Alfa Romeo wist de ware vorm opvallend lang geheim te houden, net als bij de Giulia. Vandaag gaat het doek echter van de Stelvio af en kunnen we dus eindelijk zien hoe de eerste SUV van Alfa Romeo er uit ziet.

Toch hebben we al een soort uitgebreide sneak preview want de eerste beelden zijn gelekt en dus weten we al hoe de Stelvio oogt. Net als bij de Giulia komt Alfa Romeo als eerste naar buiten met de Quadrifoglio, de superkrachtige variant. Onder de motorkap dezelfde 2.9 V6 biturbo als bij de Giulia Quadrifoglio. Ook bij de SUV levert deze 510 pk en daarmee knalt, ook weer net als de Giulia, de Stelvio in 3,9 seconden naar de 100 km/u! De topsnelheid ligt, begrijpelijk, wat lager: 284 km/u. Nog altijd bizarre getallen voor een hoge 4×4. De Stelvio ‘Q’ beschikt tevens over een Race-modus bij de DNA-knop. Het geeft duidelijk aan hoe de rijeigenschappen van de nieuweling moeten zijn.
De Quadrifoglio staat extreem dik op de wielen, die 21″ meten!

Naast de Quadrifoglio staat er in Los Angeles ook een Ti, de 280 pk sterke versie die bij ons leverbaar zal worden als Veloce. Daarmee is de Stelvio nog altijd in staat om 231 km/u te halen. Standaard is ook hier de acht-traps ZF versnellingsbak en vierwielaandrijving.

[Best_Wordpress_Gallery id=”36″ gal_title=”Alfa Romeo Stelvio Q”]