De zaag in je Alfa 8C: welkom Disco Volante [2]

CARROZZERIA_TOURING_DISCO_VOLANTE_2013_01pop

Enkele gelukkigen op deze aardkloot zullen over een jaar of wat plaatsnemen achter het stuur van een Disco Volante, die op de Autosalon van Genève in maart gepresenteerd zal worden. Deze zeer bijzonder Alfa Romeo  wordt gebouwd op basis van een ‘gesloopte’ Alfa Romeo 8C Competizione. Twee weken geleden was de eerste aflevering te zien, tijd voor deel 2!

Vorige keer was te zien hoe de heren van Carrozzeria Touring de 8C vakkundig ontdeden van de jas en met zaag, dremel en andere vernuftige gereedschappen weinig overlieten van één van de mooiste sportwagens ooit.

CARROZZERIA_TOURING_DISCO_VOLANTE_2013_02pop

Inmiddels is de 8C tot op het skelet uitgekleed en kan worden begonnen met de definitieve carrosserie van de ‘Disco’. Deze zal namelijk net iets afwijken van het concept dat eerder getoond werd. Voor de nieuwe carrosserie wordt gebruik gemaakt van aluminium en carbon delen, waar geen ‘Engels wiel’ (een machine om plaatwerk bolle vormen te geven) aan te pas komt. Alles wordt namelijk met de hamer in vorm geklopt met technieken die bij het Italiaanse bedrijf van generatie op generatie zijn doorgegeven.

CARROZZERIA_TOURING_DISCO_VOLANTE_2013_05pop

Na vele dagen kloppen, hameren, voelen en meten is op de foto hieronder te zien dat de heren trots zijn op het resultaat. Volledig terecht als je het ons vraagt. Inmiddels is de lijn van de auto behoorlijk goed te herkennen. Ook zien we een flinke opening waar het glazen dak in komt. De carrosserie mag dan in hoofdlijnen klaar zijn, dat wil niet zeggen dat e rniets meer te doen valt. Alle naden, afmetingen, openingen en lijnen worden nog vele malen nagemeten om de kleinste onvolkomenheden te kunnen traceren en weg te werken.

CARROZZERIA_TOURING_DISCO_VOLANTE_2013_08pop

Nu de carrosserie de perfectie nadert kan men aan de slag met sierdelen, verlichting, pasvormen, rubbers, etcetera. De achterlichten zijn aangepast voor de nieuwe carrosserie, aan de voorkant zijn units uit de Ferrari 599 te vinden.

CARROZZERIA_TOURING_DISCO_VOLANTE_2013_11pop

In deel 3 zullen we meer kunnen zien van carrosseriedelen die gepast worden, details van de buitenkant en kunnen we de eerste stappen bij de bouw van het interieur bekijken.

Bron: Classic Driver