Gespot: Alfa Romeo Spider met V8 in het vooronder

rf-top-down

‘V8? 8V zul je bedoelen, duidend op 8-kleppen.’ Nee hoor, deze Alfa Romeo Spider type 4 is voorzien van een dikke Ford V8. Het apparaat is door een Amerikaan omgebouwd die niet genoeg had aan de vier cilinders die er normaal onder het naar voren scharnierende klepje liggen.

Helaas is er niet veel informatie beschikbaar over de ombouw, maar als we de weinige foto’s zo bekijken, is de klus redelijk netjes geklaard. Uiteraard was er niet genoeg ruimte voor de achtcilinder en moest de motorkap worden voorzien van ‘powerbulge‘. Het deksel scharniert niet meer, maar is door een viertal racy ogende snelsluitingen te verwijderen in zijn geheel af te nemen.

cobrafitted

Ook in het interieur zijn er flink wat werkzaamheden verricht. Zo is de gehele middenconsole richting container verhuisd om iets meer ruimte te scheppen voor de automatische versnellingsbak die aan de Ford-motor gekoppeld is.

dash-from-left

Het uiterlijk van de Spider uit 1991 is verder redelijk ongemoeid gelaten, al kreeg de auto wel Minilite-achtige wielen. In de voorbumper werden extra openingen gemaakt om de V8 royaal te kunnen beademen. Uiteraard krijg je er wel de extra reflectors op de bumpers bij cadeau die standaard op USA-spec Spiders te vinden zijn.

l-top-down

De Alfa Romeo Spider V8 staat te koop bij VPRACE voor € 24.950. De Spider staat daar als één van de weinige straatauto’s tussen een hele boel bijzonder prettige racers.